10x-es optikai zoommal jöhet a Huawei P40 Pro

0

Még az 5x-ös optikai zoom is igen ritka a telefonoknál, de a Huawei igyekszik a többiek előtt járni, főleg ha kamerákról van szó, és a legfrissebb hírek szerint a következő zászlóshajójuk ennek már a duplájára lesz képes.

A Huawei P30 Pro volt az első okostelefon, ami 5x-ös veszteségmentes nagyításra volt képes, mégpedig egy prizmával működő periszkópos telefotó megoldás révén. A Huawei azóta nem is alkalmazott ilyet, de a P40 Pro esetében állítólag már egy továbbfejlesztett technológiát fognak használni, ami 8 MP-es lesz, az apertúrája F/4.0, és a prizma mellett két tükröt is tartalmaz, így 10x-es optikai zoomra lesz képes.

Hagyományos periszkópos telefotó kamera

További jó hír, hogy az alap P40 megkapja a korábbi 5x-ös telefotó kamerát, és ugyanez benne lesz majd néhány fejlettebb Nova és Honor telefonban is. A forrás szerint a Huawei 9 millió eladott 10x-es kamerával (vagyis P40 Pro-val) számol 2020-ban, míg az 5x-ös megoldásból 28 milliót terveznek leszállítani. Idén ugyebár csak utóbbi volt elérhető a P30 Pro esetében, és ebből a hírek szerint 9 millió fogyott.

Huawei P40 Pro

Az árakkal kapcsolatban is érkeztek hírek, állítólag a P40 és a P40 Pro alap verziói Kínában 4000 és 5000 jüan között lesznek, ami átszámolva 170 és 213 ezer Ft, de persze Európában jóval magasabb összegekre lehet számítani.

Ezek persze egyelőre nem hivatalos infók, így érdemes némi fenntartással kezelni az olvasottakat. Mindenesetre kíváncsiak vagyunk, hogy sikerül-e tényleg megoldani a 10x-es optikai zoomot.

Via HuaweiCentral

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid