12 colos kijelzővel és Snapdragon 6 Gen 1 chippel debütált a Honor Tablet 9

0

A Honor 90 GT mellett a kínai gyártó egy új táblagépet is bejelentett. A Tablet 9 névre hallgató készülék középkategóriás jellemzőkkel és méretes képernyővel rendelkezik, így kiválóan alkalmas multimédiás tartalmak fogyasztására, illetve produktivitásra is.

Minden táblagép fő alkotóeleme az óriási képernyő, épp ezért kezdjük ezzel a készülék bemutatását! A Honor Tablet 9 12,1 hüvelykes IPS LCD megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 2560 x 1600 pixel sorakozik, a panel maximális fényereje elérheti az 500 nitet is.

A kijelző tükröződésmentes üvegmaratást kapott, ami a gyártó állításai szerint a tükröződések akár 98%-át is képes kiküszöbölni. Mindezek mellett a képernyő kíméli a szemet is, alacsony a kékfény kibocsátása és mentes a villódzástól, erről TUV Rheinland minősítés biztosítja a fogyasztókat. A megjelenítő támogatja a stylussal történő vezérlést is.

A táblagép meghajtásáról Snapdragon 6 Gen 1 lapkakészlet gondoskodik, ami egy 4 nanométeres csíkszélességű, 8 magos processzorral szerelt konstrukció. A tablet vékony és könnyű kialakítást kapott, a fém ház vastagsága 6,96 mm, a tömeg pedig összesen 555 gramm. A Honor Tablet 9 megvásárolható lesz fehér, kék vagy szürke színben, 8 GB RAM-mal és 128 vagy 256 GB belső tárhellyel, valamint 12 GB operatív memóriával és 256 vagy 512 GB háttértárral is.

A készülék papírhatású védőfóliával is kérhető

A tablet burkolata alatt egy 8300 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja a hardveres komponensek energiaellátását. A telepet legfeljebb 35 wattal lehet tölteni. A készülék Android 13 operációs rendszert futtat, amelyet a Honor saját fejlesztésű Magic OS 7.2 felhasználói felülete egészít ki.

A Honor Tablet 9 összesen 8 hangszóróval lett felszerelve, hogy képes legyen valódi térhatású hangzást biztosítani. A videóhívások és mozgóképes tartalmak létrehozásakor két mikrofon áll majd rendelkezésre. A Honor még egy saját fejlesztésű hangfeljavító algoritmust is összekalapált, amely képes elnyomni a zajt, és kiemelni a számunkra fontos hangokat, akár felvételről is utólag.

A Honor Tablet 9 8/256 GB-os kiszerelésben 82 ezer, 12/512 GB-os összeállításban pedig 107 ezer forintnak megfelelő helyi valutát kóstál. A tablet egyelőre csak Kínában, és ott is csak korlátozott mennyiségben kapható, nemzetközi forgalmazásról még nem esett szó, de reméljük, hogy hozzánk is eljut jövőre.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid