14 ezer embert bocsát el a Nokia

0

A távközlési berendezéseket gyártó Nokia – vagyis nem a mobilokat forgalmazó HMD Global – nemrég 20 százalékos visszaesésről számolt be értékesítések tekintetében az előző negyedévhez képest. Ennek ellensúlyozására a finn vállalat összesen 14 ezer munkatársától vesz búcsút, ami a teljes állomány 15 százalékát jelenti.

A Nokia vezérigazgatója kommentálta a helyzetet, állítása szerint az 5G berendezések értékesítése nagyjából 40 százalékkal esett vissza Észak-Amerikában, és más piacokon is túl vannak már a növekedés csúcsán. A vállalaton belüli becslések szerint az elbocsátásokkal a Nokia 2024 végéig 400 millió eurót takaríthat meg, 2025-ig pedig további 300 millió eurót spórolhat.

A Nokia és a szintén hálózati berendezéseket gyártó Ericsson legnagyobb piaca Észak-Amerika, ha ebben a régióban nem teljesítenek jól, annak mindketten megérzik a hatását. A vállalatok szakértői szezonális javulásra számítanak a következő negyedévben, de azzal is tisztában vannak, hogy az általános gazdasági bizonytalanság 2024-ben sem fog megszűnni.

Pekka Lundmark, a Nokia elnök-vezérigazgatója nemrég adott egy interjút a Reutersnek, ebben elárulta, hogy a vállalatnál továbbra is hisznek a piacban közép- és hosszútávon egyaránt, de azt nem tudja, hogy mikor fog helyreállni. A sajtóorgánum rámutatott arra, hogy az 5G technológia az automatizálás, valamint a telekommunikáció forradalmát hozhatja el, de a gyakorlatban a cégek elég lassan vezetik be a saját eszköztárukba.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid