14 hüvelykes kijelzővel debütált a Xiaomi Pad 6 Max táblagép

0

A Xiaomi legutóbbi bemutatóján nem csupán hajlítható okostelefont, hanem egy gigantikus méretű táblagépet is lelepleztek, amely a Pad 6 Max nevet viseli. A 14 hüvelykes megjelenítővel szerelt készülék bár jóval nagyobb, mint a 11 inches Pad 6 Pro, a két tablet számos jellemzője egyezik.

A Xiaomi Pad 6 Max 14 hüvelykes képernyőt kapott, amely 62 százalékkal nagyobb, mint a 11 hüvelykes Pro modellé. Maga a panel 10 bites, 2880 x 1800 pixeles felbontással, HDR10 és Dolby Vision támogatással, 600 nites fényerővel, valamint 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik. A fizikai behatások ellen Gorilla Glass 5 védi.

A táblagépet összesen 8 hangszóróval szerelték fel, ezek mind Dolby Atmos támogatással büszkélkedhetnek. Egy ilyen képernyő természetesen ideális lehet játékra, de mérete okán produktivitásban is kiválóan megállja a helyét. A készülék által futtatott MIUI for Pad felületnek köszönhetően egyszerre akár 4 alkalmazást is futtathatunk a Pad 6 Max óriási megjelenítőjén.

Ezekhez a bravúrokhoz nyilván nem kevés hardveres erőre van szükség, de mivel erről Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet gondoskodik, a felhasználói élmény vélhetően zökkenőmentes lesz. Az alapkonfiguráció 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral bír, de a készüléket kérhetjük akár 16 GB operatív memóriával és 1 TB belső tárhellyel is.

A hardveres összetevők energiaellátását egy 10 000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, a gyártói ígéret szerint a telep képes két napig működésben tartani a készüléket egyetlen feltöltéssel.

Az a bizonyos töltés legfeljebb 67 wattal történhet, mindössze 30 perc szükséges az 50 százalékos, illetve összesen 68 perc a 100 százalékos töltöttség eléréséhez. A Xiaomi Pad 6 Max támogatja a fordított töltést is, vagyis powerbank gyanánt is használható, ilyen esetekben 33 wattal táplálja egyéb eszközeinket.

A Xiaomi Pad 6 Max hátoldalán 50 megapixeles kamera foglal helyet, a képernyő felőli oldalon pedig egy 20 megapixeles képrögzítő található, a hosszabbik oldal közepére igazítva (notchra tehát nem volt szükség a Galaxy Tab S8 Ultrával és Tab S9 Ultrával ellentétben). A készülék kapott egy figyelmeztető LED-et, ami akkor villan fel, ha a kamera használatban van.

A táblagép mellé billentyűzetes tokot is kínál a gyártó, amelyen a gombok teljes méretűek, illetve kapunk egy méretes trackpadet is. Maga a klaviatúra egyébként levehető, így akár messzebbről is gépelhetünk, miközben a táblagépet továbbra is tartja a rugós állvány. A tablet mellé tollat is vásárolhatunk, a stylus 5 ms-es késleltetéssel rendelkezik, prezentációk során pedig virtuális lézermutatóként is működhet.

A Xiaomi Pad 6 Max fém unibody kialakítást kapott, vastagsága mindössze 6,53 mm-es, mérlegre helyezve pedig 750 grammot nyom. A készüléket fekete és ezüst színekben forgalmazzák. Ez a bizonyos forgalmazás már most él, egyelőre csak Kínában, nemzetközi bevezetésről még nem esett szó. A 8/256 GB-os konfiguráció helyi pénzből átszámítva nagyjából 184 ezer, a 12/256 GB-os variáns 194 ezer, a 12/256 GB-os kiszerelés pedig 213 ezer forintnak megfelelő jüant kóstál.

A 16 GB RAM-mal és 1 TB belső tárhelye a szerelt modell 233 ezer forintnak megfelelő helyi valutába kerül, de akik gyorsan lecsapnak a készülékre, cirka 10 ezer forintos kedvezményt kaphatnak mindegyik konfigurációra. A billentyűzetes tok 38 ezer, a stylus pedig 24 ezer forintnak megfelelő jüanba kerül, ezeket külön kell majd megvásárolni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid