A 14 legdrágább Androidos alkalmazás!

0

Az egyik kedvenc – és nem mellesleg az egyik legmegbízhatóbb – forrásunk, az Android Authority összegyűjtötte a legdrágább alkalmazásokat a Google Play Store-ban. Ebben a felsorolásban nem kapnak helyett a freemium applikációk, mert ott el lehet költeni akár a világ összes pénzét is. Azt még azért megjegyezném elöljáróban, hogy az appok értéke nem feltétlenül áll egyesen arányban azok gyakorlati használhatóságával. Sőt…

Voltak pillanatok amikor vakargattam a homlokom, és volt olyan is, amikor tátott szájjal bámultam a képernyőre, konstatálva, hogy amit látok az nem lehet igaz. :) Nem is rabolom tovább az időt, tekintsük meg milyen Androidos programokért kell a legmélyebben a pénztárcánkba nyúlnunk! Zárójelben az applikációk magyar forintba átszámolt árait is megtekinthetitek.

1. Az Abu Moo kollekció

Darabonként 200 dollár (45 000 Ft), összesen 1200 dollár

Abu-Moo-screenshot

Az Abu Moo nevű fejlesztőnek van egy applikáció gyűjteménye, amelynek darabjait értékes ékkövekről nevezte el. Az alkalmazások nem igazán jók semmire, csupán arra, hogy a gazdagok meg tudják mutatni maguknak és másoknak, hogy bizony nekik milyen jól is megy. Mindegyik applikációhoz tartozik egy drágakövet ábrázoló widget, amivel lényegében a főképernyőnket díszíthetjük. Ne nézz meredt szemekkel, lesz ettől jobb is! :)

2. Deduce – Grandmaster Edition

200 dollár (45 000 Ft)

Deduce-screenshot

A játék saját magát úgy hirdeti, hogy gyorsabb, mint a tic-tac-toe (kb. amőba), összetettebb a sakknál, és négytől száznégy éves korig bárki számára élvezhető. A grafikai élmény nem nem túl nagy, a felhasználói felület a kilencvenes évek elejét idézi. Lényegében ez egy logikai játék, ami leginkább a sakkhoz hasonlít, biztosan remek lehet, de hogy mi kerül benne 45 ruppóba, azt fel nem foghatom.

3. Got Cash

200 dollár (49 890 Ft)

Talán elég lenne lefordítani a mottót: ,,Van pénzed? Bizonyítsd be! Mutasd meg mindenkinek, hogy olyan sok lóvéd van, hogy 200 dollárért megvehetsz egy alkalmazást, aminek nincs semmi haszna!” Azt hiszem kb. ezzel majdnem mindent el is mondtam erről az applikációról, amit tudni kell. Nem egyéb, mint a kivagyiság digitális manifesztációja. Az ikon egy kis dollárjel, és ezen túl az alkalmazás nem csinál semmit. Annyira semmit, hogy nincs is miről képernyőképet készíteni, a forrásunk is egy kiscicát tett ki. :D

4. Most Expensive App

200 dollár (41 061 Ft)

Most-Expensive-App-screenshot

Nem mintha a most következőnek sokkal több értelme, vagy haszna lenne, de itt legalább van mit megmutatnunk a nagyérdeműnek. Ez az alkalmazás is kb. ugyanazt a semmit tudja, mit amit az előbb bemutattunk, mindezt persze rengeteg pénzért. Azon morfondírozok, nem-e valaki az Apple-től jár-e át trollkodni a Google alkalmazásboltjába… Mindenesetre annak ellenére, hogy a leírásban az app figyelmeztet saját haszontalanságára, vagy tíz ember biztosan megvette. YOLO!

5. Peek

200 dollár (45 000 Ft)

Ez az alkalmazás minden szempontból kakukktojás. Hasznos is, érdekes is, és igazából nem is drága, de haladjunk sorban! Az alkalmazás eredetileg Franscico Franco fiókjában jelent meg, de valaki más fejlesztette. Az a bizonyos valaki (Jesús David Gulfo Agudelo)  végre hozzájutott egy saját Google fiókhoz, és az országa is hozzájárult, hogy a fejlesztői fizetős alkalmazásokat is piacra dobjanak. Így aztán az alkalmazás át lett helyezve a valós alkotójának fiókjába, és egy egészen kellemes, alig két dolláros áron be is szerezhető. Bárki is legyen Franscisco Franco a Peek továbbra is elérhető maradt az ő fiókjából is, aki ahelyett, hogy levette volna azt onnan, istentelenül felvitte az árát. Így aztán aki azelőtt megvette, a továbbiakban is kap frissítéseket, illetve az újdonsült vásárlókat a valódi fejlesztőhöz irányítja ezzel a húzással. Ötletes és szimpatikus.

6. Super Color Runner

200 dollár (45 000 Ft)

Super-Color-Runner-screenshot

A Super Color Runner egy endless runner játék, ahol négy útvonalat kell kitölteni energiával. Eközben el kell kerülnöd az őrküklopszokat, és más hasonló rémségeket. A játékmenete és a grafikája egy régi Atari game-re hajaz, és bár a retró játékok állati klasszak Androidon, ez talán egy kicsit túl retró. Vagy talán túl drága. Esetleg mindkettő.

7. MBE Preparation – e-BarReview

 199 dollár (44 980 Ft)

MBE-Preparation-screenshot

Ez is egyike azon kevés alkalmazásnak a listáról, aminek van valamilyen gyakorlati haszna. Nem is kevés: az applikáció az ügyvédeknek segít abban, hogy átmenjenek a szakvizsgájukon, aminek a teljesítése az ügyészi engedélyük előfeltétele. Az applikáció egy 200 kérdéses tesztet szimulál, és minden kérdéshez részletes magyarázatot is biztosít. Akik tanulják ezt a szakmát, tudják, hogy maguk a könyvek, és a többi oktatási kellék sem olcsó már önmagában sem. így aztán az ár ezért az alkalmazásért nem is annyira túlzás. Egyébként létezik egy kevésbé költséges alternatíva is.

8. White Diamond

130 dollár (29 176 Ft)

White-Diamond-screenshot

Ez az alkalmazás az első volt azok között, amelyekért a legtöbb pénzt kellett kiadni a Store-ban, és számos, a legdrágább alkalmazást tartalmazó listán szerepelt már. Innen sem maradhatott ki. Akárcsak Abu Moo gyűjteménye, ez sem szolgál más célt, mint hogy a letöltője megmutathassa másoknak, mennyire gazdag, ám a valamikor több elemből álló kollekcióból mára csupán a White Diamond maradt meg. Lényegében egy gyémántos widgetet tesz ki a kezdőképernyőre, ami jelzi, hogy mennyire jól megy nekünk. Hurrá!

9. 5-Minute Sports Medicine

99.99 dollár (22 355 Ft)

5-Minute-Sports-Medicine-screenshot

A 5-Minute Sports Medicine egy újabb olyan alkalmazás, aminek akár hasznát is vehetjük. Lényegében ez egy útmutató a leggyakoribb sporttal kapcsolatos egészségügyi kérdésekhez. Kétszáznyolcvan témát tartalmaz, és olyan formába vannak öntve, hogy akár öt perc alatt át lehessen futni őket.  Az interfész elég régies, és nem is valami látványos, viszont az alkalmazást az Amerikai Sportorvosi Társaság fejlesztette, így a naprakészségre, és az app színvonalára nem lehet panasz. Ugyanakkor 100 dollár kicsit soknak tűnhet olyan információkért, amelyek egytől egyig megtalálhatóak az interneten.

10. Mobile Accessibility US

99.99 dollár (19 000 Ft)

Ez is egy hasznos applikáció, bár az ára nem is kicsit borsos. Mondjuk, ha nem lenne az, nem szerepelne a listán. :) Alapjában véve ez egy launcher, ami a vakok és gyengén látók részére lett kifejlesztve. A felhasználói felület beszél hozzád, miközben az ujjadat a kijelzőn mozgatod, szóval hallhatod a választási lehetőségeket, és szimplán koppintasz kettőt, ha megtaláltad amire szükséged van. A hangvezérléses technológia fejlődésével valószínűleg ez az alkalmazás feleslegessé válik a közeljövőben, és az is tény, hogy sokkal olcsóbb megoldások is léteznek, amik ugyanezt tudják.

11. Dr. Web Antivirus Life license

75 dollár (16 886 Ft)

Végre egy alkalmazás, amit az emberek – a rendes átlagos emberek – ténylegesen meg is vásárolnak! Talán furának tűnhet 75 dollárt kifizetni egy applikációért, de itt teljesen más szempontból kell megvizsgálnunk a helyzetet. A vírusirtó alkalmazások igencsak borsos áron mozognak, és 5 dolcsitól 70 dollárig szinte bármennyibe kerülhetnek, és szinte egyikük sem tartalmaz élethosszig tartó licencet. Ezért azok számára, akik valóban használnak vírusirtókat, ez egy nagyon is megtérülő, hosszútávú befektetés. A Dr. Web egy ismert és népszerű alkalmazás, ami az ára ellenére egy igen masszív 4.6-os pontozást kapott 3500 felhasználói visszajelzés alapján.

12. Pocket Atlas of ER Ultrasound

69.99 dollár (15 820 Ft)

Pocket-Atlas-of-ER-Ultrasound-screenshot

A Pocket Atlas of ER Ultrasound szintén egy orvosi kalauz, amiben azok a szervek kapnak főszerepet, amelyek ultrahanggal vizsgálhatóak. Olyan dolgokat tartalmaz, mint például képek arról, hova kell helyezni a szondát, és hasonlók. Az applikációnak van tablet támogatottsága is, és megbízható forrású ismeretanyagra épül. A hátulütő itt is az, mint az előző hasonló példánál: az infók nagy része ingyenesen fellelhető az interneten.

13. Katya

62.71 dollár (15 452 Ft)

Katya-screenshot

A forrásunk sem egészen biztos benne, mire is való ez az applikáció. Úgy fest, ez egy rally autót szimuláló alkalmazás ami lehetővé teszi, hogy különféle adatok bevitele után megtudjuk, hogy milyen hosszú lesz egy verseny. Az app sajnos kizárólag spanyol nyelven elérhető, szóval nemigen lesz különösebben népszerű kicsiny hazánkban.

14. pcMapper Db

49.99+9.99 dollár (12 222 Ft)

Listánk utolsó darabja egy térképszerkesztő szoftver. Egy páran már letöltötték, és összességében nem volt az embereknek jó véleménye róla. Az ötven dolláros verzió az alkalmazás pro változata, a lite pedig 10 dollárba kerül. A jegyzeteinkkel és egyéb módon megspékelhető térképek offline módban is elérhetőek, ami azért nem egy rossz dolog. Ennek ellenére hatvan dollár egy rakás pénz, és valószínűleg ebből is van jóval olcsóbb alternatíva.

Kinyílt a bicska a zsebetekben? Esetleg Ti magatok is használtok valamilyen méregdrága alkalmazást? Akármi is legyen a helyzet, várjuk kommentjeiteket a témával kapcsolatban!

Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid