150 éves a Nokia

0

A finn vállalat ugyan túladott telefonos divízióján a Microsoft javára, de jelen pillanatban is aktív részese a hálózat- és térképfejlesztési üzletágaknak, ráadásul ma töltötte be a 150. születésnapját. Isten éltessen Nokia!

A Nokia pályafutása 1865-ben indult, és valószínűleg maga az alapító, Frederik Idestam sem gondolta volna, hogy papírfeldolgozó üzeméből egyszer a világ egyik legnagyobb, történelmi fontosságú vállalata lesz.

Százötven év történelmét nehéz lenne egy cikkbe belesűríteni, de ezt a terhet némileg le is veszi a vállamról a Nokia születésnapi videója, amelyet a mai napon tett közzé a finn cég. Felidézi a vállalat legnagyobb pillanatait, a fontosabb részlegeit, termékeit, és a háttérben meghúzódó koncepciót, ideológiát, ami a tevékenységeik mögött állt, és áll mind a mai napig.

Nokia-connecting-people

A múltidézésben azonban óhatatlanul ott motoszkál a jövő kérdése is, ami talán egy csodálatos visszatérést rejthet magában. Erre minden esélyünk megvan, hiszen 2016 végére a Nokiának újra jogában áll majd a saját nevével ellátott telefonkészülékeket piacra dobni, bár a hivatalos verzió szerint egyelőre nem óhajtanak élni ezzel a lehetőséggel. Mondjuk pont így tagadták le Androidos táblagépüket, az N1-et is, szóval a jövő nyitott könyv, és van rá esély, hogy egy év múlva zöld robotos rendszert futtató Nokia mobilok bukkannak fel.

Nokia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid