16 kamerás LG telefon jöhet

0

Az egyik legnagyobb mobilos trend most kétségtelenül a kamerák számának növekedése, és ha esetleg agyaltál már azon, hogy vajon meddig mehetnek el a gyártók ezen a téren, akkor ez a hír érdekes lehet a számodra. Az LG úgy gondolta, nem elégszik meg 2, 3, 4 vagy 5 kamerával, és egy olyan megoldáson dolgoznak, amely összesen 16 hátlapi kameraszenzorra épül. 

A LetsGoDigital talált rá az LG legújabb terveire, és néhány érdekes ábrát meg is osztottak. Ezek alapján egy olyan telefonnal készülhet a gyártó, amely rémálom lesz a tripofóbiában szenvedőknek (ha nem tudod mi az, inkább ne keress rá).

De mire is lehet jó 16 kamera? Erre is választ kapunk a tervekből. Egyrészt az egyes kamerák más-más jellemzőkkel bírhatnak majd (széles látószög, telefotó, különböző rekeszértékek, stb.), de ugyebár még így is fölöslegesen soknak tűnik ez a szám.

Lehetőség lesz a kamerákat egyszerre használni, így egy gombnyomással többféle fotót is készíthetünk majd, és utólag kiválaszthatjuk a legjobbakat. Emellett állítólag sokkal pontosabb lesz a mélységérzékelés, ami jól jön majd az elmosott hátterű portréképeknél.

Az LG különböző utólagos szerkesztési megoldásokkal is felturbózná ezt a megoldás, mint például a gyors arccsere, vagy a több képből összeállított panoráma.

Mindez persze egyelőre csak terv, nem biztos, hogy valaha megvalósul, vagy ha igen, akkor arra valószínűleg nem mostanában kerül majd sor. Mindenesetre készült egy érdekes koncepció a PhoneArena által – reméljük nem ilyen lesz az okostelefonok jövője.

Források: LetsGoDigital, PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid