20%-kal erősebb lehet a következő Qualcomm csúcshardver

0

Már a Snapdragon 888 is rettentően erős lett, és nemrég kijött a frissített 888+ változat is, de a Qualcomm már dolgozik a következő generáción, ami a 2021-es csúcsmobilokban fog dolgozni. Most erről érkezett némi információ. 

Az SM8450 modellszámon futó új lapka végleges neve még nem ismert, talán Snapdragon 895 vagy 898 lesz, de az szinte biztosra vehető, hogy a Samsung új, 4 nm-es gyártástechnológiájával készül majd. Egy korai prototípust állítólag teszteltek is nemrég, és ez alapján 20%-kal nagyobb teljesítményre képes az új hardver, mint a jelenlegi generáció.

Egyébként nem is a teljesítmény a legnagyobb kérdés a hardverrel kapcsolatban, hiszen az természetes, hogy évről évre erősebbek, sokkal inkább arra vagyunk kíváncsiak, hogy sikerül-e orvosolni a Snapdragon 888 melegedési gondjait. Az előzetes hírek alapján az új generáció is melegszik, szerencsére még van egy kis idő az év végi debütálásig, bízunk benne, hogy ez jobban fog sikerülni.

A Snapdragon 895/898 bemutatója decemberben várható, és januárban jöhetnek az első okostelefonok, amelyekben ez dolgozik. A Xiaomi Mi 12 lehet az egyik, de valószínűleg a Samsung Galaxy S22 széria tagjai is ott lesznek köztük.

ForrásVia

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid