200 megapixeles kamerával jöhet a Xiaomi 12T Pro

0

Már több, mint egy éve lehet arról hallani, hogy a Xiaomi egy 200 MP-es kamerával szerelt okosgelefonnal készül. Sokáig azt hittük, hogy az új Ultra modellről van szó, de a 12S Ultra óriási érzékelője “csak” 50 MP-es lett. Helyette a 12T Pro hozhatja el az extrém nagy felbontást, ezt egy nemrég kiszivárgott fotó erősíti meg.

A Phonandroid csapata közzétett egy képet, ezen egy olyan mobil látható, ami erőteljesen hajaz a nemrégiben bemutatott Redmi K50 Ultrára. A telefonnak nem látható a teljes egésze, csupán a kameraszigete, amin ott figyel a “200MP” felirat. A fotót publikáló forrás szerint a képen pózoló telefon nem más, mint a Xiaomi 12T Pro.

Amennyiben a fotó nem kamu, akkor ez azt jelenti, hogy a Redmi K50 Ultra a már említett néven juthat ki a globális piacra, ám módosított kamerával, az itt látható 200 megapixeles elsődleges szenzorral. A Redmi mobilok globális újrakiadása amúgy bevett dolog a Xiaomi részéről, és az sem teljesen szokatlan, hogy bizonyos jellemzők megváltoznak, mire az adott okostelefon eljut a nemzetközi vásárlóközönséghez.

Ha a gyártó csak a kamerákon változtat, akkor hardveres fronton Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészletre lehet számítani a mobil burkolata alatt. Elvileg a Xiaomi 12T Pro modellszáma is ismert, ami 2208121212UG, ehhez képest a Redmi K50 Ultra a 2208121212C kódot kapta. Mindkét esetben az utolsó betűk árulkodnak igazán: az egyik a kínai, a másik pedig a globális piacra utal.

A Xiaomi 12T Pro lehet a második olyan okostelefon, amely a Samsung által gyártott ISOCELL HP1 kameramodullal van felszerelve, az első ugyebár a Motorola Moto X30 Pro, amelyet nemrégiben lepleztek le a nagyérdemű előtt, igaz, némi csúszással az eredeti tervekhez képest.

Hogy aztán a Xiaomi 12T Pro mikor kerül bemutatásra, és milyen áron tervezik forgalmazni a kínai határokon kívül, most még egy nagyon jó kérdés, mi viszont egyelőre nem szeretnénk spekulációkba bocsátkozni. Az tuti, hogy az eredeti modell 445 dolláros indulóáránál többet fognak elkérni, ha egyszer nálunk is elérhetővé válik az okostelefon.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid