2000 nites, telefonokba szánt OLED kijelzőket villantott a Samsung

0

Jelenleg is zajlik Las Vegasban a CES kiállítás, amelyen minden évben a technológiai világ legnagyobb szereplői gyűlnek össze bemutatni újdonságaikat, különböző koncepciókat, prototípusokat. A kijelzőket gyártó Samsung Display az idei expón egy olyan, kifejezetten okostelefonokba szánt OLED panelt mutatott be, amely 2000 nit feletti csúcsfényerőre képes.

A panel megfelel az UDR, vagyis az Ultra Dynamic Range szabványnak, ezt az UL Solutions is tanúsította. A demózott képernyő jelenleg a Samsung tudásának legjavát képviseli, már ami a mobilkijelzőket illeti. A panel maximális fényereje ráadásul megegyezik azzal, amire a nemrégiben bejelentett, quantum dot technológián alapuló S95C és az S90C OLED TV-k képesek. Az új panel az 1500 nites UDR fénysűrűségértéket is tudja.

A Samsung által bemutatott megjelenítő nem csupán fényerő tekintetében mutat újat, a gyártó szerint az új UDR panel még valósághűbb és gazdagabb színeket jelenít meg, ami főleg kültéri használat során lesz igazán látványos. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely Samsung mobil kaphatja meg elsőként a most leleplezett panelt. Logikus lenne, hogy a hamarosan érkező Galaxy S23 sorozat tagjaiban láthatjuk viszont, de egy ismert szivárogtató szerint még az Ultra változat sem kapja meg az új kijelzőt.

Egyébként egyáltalán nem lehetetlen, hogy ez a bizonyos panel már korábban is felhasználásra került. A Samsung Display ugyanis szállít OLED képernyőket az Apple-nek, és az iPhone 14 Pro modellek esetében a csúcsfényerő szintén lehet 2000 nit feletti HDR tartalmak megjelenítésekor.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid