Jövőre jön a Google első legómobilja

2

A Google bejelentette, hogy a Project Ara mégsem fog idén debütálni Dél-Amerikában, hanem az előzetes tervekkel ellentétben 2016-ra csúszik az első moduláris telefon megjelenése.

Aki nem ismerné, a Project Ara, ahogyan a neve is mutatja nem egy konkrét készülék, hanem egy platform. Az ötlet eredetileg a Motorola fejlesztőinek agyából pattant ki, azonban felvásárlásukat követően a Google folytatta a megkezdett munkát. A Project Ara lényege, hogy a vásárló kap egy alapot, amihez vásárolhat különböző modulokat, hardverelemeket, és ezekből építheti meg a saját álomkészülékét. Például, ha mi bőven megelégszünk egy gyengébb chipsettel, de nagyon szeretünk mobilon fotózni, akkor nincs egyszerű dolgunk. Van néhány kifejezetten fotózásra tervezett telefon, de ezeknek rengeteg hiányosságuk van. A Project Arának hála kiválaszthatnánk egy jobban teljesítő kameramodult, nagyobb tárhelyet a képeknek, de még így is képesek lennénk egy olcsóbb készüléket összerakni, ha a többi, számunkra kevésbé fontos alkatrészen spórolunk.

Project-Ara-Colors

A Project Ara azon áll vagy bukik, hogy lesz-e elég gyártó a program mögött. Első hallásra nagyon ambíciózusak a tervek, azonban ha csak néhány márka moduljai közül lehet majd válogatni, akkor halálra van itélve a dolog.

Project Ara

A Google most a Project Ara hivatalos Twitter profilján jelentette be, hogy a program debütálására még várnunk kell. Az eredeti tervek arról szóltak, hogy az első moduláris mobilt, a Spiral 2-t még idén meg lehetett volna vásárolni Puerto Ricóban, azonban a Google úgy döntött, hogy inkább 2016-ban szeretné elérhetővé tenni az első Project Ara készüléket, méghozzá az USA-ban. Indoklásuk szerint a vártnál többször ismétlik meg az egyes folyamatokat, hogy ezáltal a lehető legjobb végeredményt érjék el.

Ti mit gondoltok a Project Aráról? Ez lesz a jövő, és mindenki moduláris telefonokkal fog szaladgálni, vagy soha nem fog elterjedni a dolog?

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid