2018-ig maradnak a roaming díjak az EU-n belül

0

Sokan reménykedtek abban, hogy 2015 végére eltörlik az Európai Unión belül a roaming díjakat, de úgy fest, az Európai Parlament nem tudja valóra váltani a fogyasztók hőn áhított vágyát. Bár a törekvés egy végső megegyezés felé folyamatosnak mondható, az eredményre még éveket kell várni.

A roaming díjak eltörlését maguk a tagállamok hiúsították meg, beálltak a szolgáltatók mögé, amelyek azt állítják, a roamingból származó bevételek elhagyása számukra egy nem megengedhető kiesés, mi több, valóságos érvágás lenne. Amikor egy előfizető egy másik országban igénybe veszi a helyi hálózatot, az jelentős többletterhelést jelent az ottaniak számára, amelynek költségeit valamiből finanszírozni kell. Ebben nem is érdemes vitát nyitni, az viszont kérdéses, hogy a kikalkulált költségek ténylegesen azt takarják-e, amiért eredetileg kiszabták őket.

A másik visszás része a jelenségnek az, hogy bizonyos szolgáltatók nemzetközi szinten, több országban is jelen vannak, így házon belül könnyebben át tudnák csoportosítani hálózataik terhelhetőségét. Sajnos ez mit sem számít, a szolgáltatók a miniszterek meggyőzésével sikeresen bojkottálták a tervezet megvalósítását, és 2018-ig biztosan nem számíthatunk a roaming díjak eltörlésére, bármennyire is szerette volna ezt megvalósítani az Európai Bizottság. A teljességhez hozzátartozik, hogy minden operátor kínálatában vannak költségcsökkentő megoldások, tehát kénytelenek leszünk azokkal élni, ha elhagyjuk az országot.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid