Nem érdemes új csúcsmobilra várni az LG-től

0

Egy friss jelentés szerint az LG nem tervezi felhasználni a Qualcomm következő csúcslapkáját, a Snapdragon 875-öt, legalábbis a jövő év első felében, és új csúcsmobil helyett inkább egy prémium középkategóriás készüléket dobnak majd piacra.

A következő csúcskategóriás Qualcomm lapkakészlet a Snapdragon 875 lesz, a 2021-es Android élmezőnyt meghatározó chipset decemberben debütálhat.

Egy a dél-koreai médiában közzétett jelentés szerint az LG nincs rajta azon OEM-ek listáján, amelyek leadták rendelésüket a Snapdragon 875-re. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz semmilyen prémium(abb) ajánlatuk 2021 első felére. A hírek szerint a gyártó munkatársai egy olyan okostelefonon dolgoznak, amelyben a még be sem jelentett Snapdragon 775G chipset teljesít szolgálatot. Ebből a lapkából ugyanis nagy mennyiségben rendeltek a vállalat logisztikusai.

A 700-as szériában kellő nyers erővel felvértezett, de azért mégiscsak középkategóriás konstrukciók találhatók, ugyanakkor korai volna lesajnálni ezt az új lapkát, hiszen nagyon keveset tudni róla, de az a kevés igencsak bíztató. A Snapdragon 775G kapcsán azt beszélik, hogy 6 nanométeres architektúrán fog alapulni, és több közös vonása lesz a Snapdragon 875-tel, mint más jelenleg is a piacon lévő középkategóriás megoldásoknak. A fáma szerint 40 százalékkal gyorsabb CPU-t és és 50 százalékkal jobb teljesítményre képes grafikus gyorsítót állít majd csatasorba, mint a Snapdragon 765G.

LG Velvet

Természetesen ezeket az értesüléseket semmilyen hivatalos forrás nem erősíti meg, a gyártó szóvivői sem kommentálták az új pletykákat, így aztán nem érdemes készpénznek venni őket. Azért az LG Wing és a Velvet példája is mutatja, hogy gyártó vezetői szemlátomást úgy vélik, egy prémium okostelefon belsejébe nem feltétlenül szükségeltetik aktuális csúcskategóriás processzor, hiszen sokszor egy egyedi, innovatív ötlet, vagy egy jó ár/érték arány is sikeressé teheti az adott készüléket. Vajon igazuk van?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid