2025-ig marad a 60 Hz-es kijelző az iPhone-okban

0

Úgy néz ki, hogy idén már az alap iPhone 15 modellek is megkapják a kapszula alakú kivágást, ami dinamikus sziget néven fut az Apple-nél, és a gyártó valószínűleg úgy gondolja, hogy ennyi újítás bőven elegendő a kijelzővel kapcsolatban, ezért a hírek szerint megtartják a 60 Hz-es képfrissítést.

Az Android rendszerű telefonok esetében már a középkategóriában is teljesen általános a 120 Hz-es kijelző, és sokszor már a bőven 100 ezer Ft alatti, belépőszintű telefonok is tudják legalább a 90 Hz-et. Az Apple ezzel szemben jóval szűkmarkúbb az újításokkal, és egy megbízható forrás szerint egy ideig még megmaradnak a 60 Hz-es panelnél az alap modellek esetében.

Egy megbízható iparági szakember, Ross Young nemrég elárulta, hogy milyen kijelzővel kapcsolatos tervei vannak az Apple-nek a következő évekre vonatkozóan. A gyártó szeretné megtartani az élesebb határvonalat a normál és a Pro modellek között, ezért idén csak a dinamikus szigetet kapják meg az iPhone 15 készülékek, a ProMotion kijelzőt nem, vagyis marad a szimpla 60 Hz-es LTPS panel.

Ez még jövőre is ugyanígy lesz, vagyis az iPhone 16 is 60 Hz-es kijelzőt kap, csak a 2025-ben érkező iPhone 17-be kerül 120 Hz-es ProMotion megjelenítő. Azért várnak eddig egyébként, mert ekkorra készülhet el a kijelző alá épített Face ID, vagyis eltűnik majd a széles kivágás a kijelzőről a Pro modellek esetében, csak egy apróbb kameralyuk marad. Az alap kiadások természetesen ezt még nem kapják meg, még két évig kapszula alakú szigettel jönnek, de ez elegendő lesz, hogy megkülönböztesse az iPhone 17 és a 17 Pro, illetve az iPhone 18 és a 18 Pro készülékeket egymástól.

A következő nagy ugrás 2027-ben lesz, amikor az iPhone 19 Pro modellek megkapják a kijelző alá szerelt kamerát, vagyis minden szenzor rejtett lesz, így még a kis kameralyuk is eltűnik a kijelzőről.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid