A 2025-ös csúcsmobilok egy részében már 6000 mAh-s akku lesz

0

A telefongyártók évről évre fejlesztenek a készülékeiken, erősebb hardvert, jobb kamerákat és nagyobb fényerejű kijelzőt használnak, sokszor pedig még a töltési sebességben is előre tudnak lépni, az üzemidő azonban valahogy nem igazán szokott javulni. Szerencsére vannak olyan vállalatok, amelyek ezen is dolgoznak, jövőre például több csúcsmodell esetében is nőhet az akkumulátor mérete.

Jelenleg arra ált be a legtöbb gyártó, hogy 5000 mAh körül akkumulátorral szereli a nagyobb méretű csúcskategóriás telefonjait, ilyen telep van többek között a Galaxy S24 Ultrában, a Sony Xperia 1 VI-ban, a Pixel 8 Próban és még sok más modellben.

A OnePlus legutóbb már igyekezett túllépni ezen, a OnePlus 12-ben ugyanis 5400 mAh-s akku található, a OnePlus 13 pedig a hírek szerint egy még nagyobb, 6000 mAh-s teleppel jön. A telefon bemutatója az idei év végén várható, de igazából ez már egy 2025-ös zászlóshajónak fog számítani, hiszen Snapdragon 8 Gen 4 dolgozik majd benne, és a nemzetközi megjelenés jó eséllyel elcsúszik az év elejére.

Az OPPO szintén hasonló terveket szövöget (ez nem véletlen, hiszen a két márka ugyanahhoz a cégcsoporthoz tartozik), a következő nagyszabású zászlóshajó ugyanúgy 6000 mAh-s aksival jön a hírek szerint, ez nem más lesz, mint az OPPO Find X8 Ultra.

A két kínai márkát jó eséllyel további vállalatok is követik majd, tehát más csúcsmodellek esetében is nőhet a kapacitás. Eddig a Redmi K80 Próról derült ki, hogy 5500 mAh-s lesz az akku, ami szintén előrelépés, és remélhetőleg a Xiaomi 15 Pro és Ultra telefonok esetében is sikerül majd javítani. A nagyobb akkumulátor persze általában vastagabb házzal és nagyobb tömeggel is jár, így nem lehet akármeddig növelni, legalábbis a jelenlegi technológiák használatával.

Neked mekkora méretű aksi az ideális egy telefonban?

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid