Befutott az Oppo Reno 12 és a Reno 12 Pro is

0

Megérkezett az Oppo Reno 12 széria két új készülékkel, amelyek elsőként kaptak mind a négy oldalukon ívelt megjelenítőt a sorozat történetében. Az újdonságok vékonyabbak és könnyebbek, mint az előző generáció tagjai, ugyanakkor strapabíróbbnak is ígérkeznek azoknál.

Az Oppo Reno 12 6,7 colos OLED megjelenítőt kapott, amely támogatja a 120 Hz-es képfrissítési frekvenciát, a felbontása pedig 2412 x 1080 pixel. Ez a panel hasonló ahhoz, amit az előző modell esetében alkalmazott a gyártó, ugyanakkor most már a felső és az alsó szélek is íveltek, nem csak a két oldalsó él. A Reno 11-es modellekkel ellentétben az újdonságok Gorilla Glass védelemmel bírnak az előlapon. A telefon középső kerete öntött alumínium ötvözetből készül, amely sokkal jobban bírja a terhelést, így segít csökkenteni a sérüléseket, ha egy kemény felületen koppan egy kiadós esés után.

Korábban nem volt IP besorolásnak megfelelő védelme a Reno szériás modelleknek, de a 12-es számozású készülékek rendelkeznek némi korlátozott védelemmel a vízzel és a porral szemben, amely megfelel az IP65 minősítés követelményeinek. Ráadásul a képernyőt akkor is vezérelhetjük, ha az ujjaink nedvesek, legalábbis ezzel kecsegtet bennünket a gyártó.

Az ellenálló kialakítás egyáltalán nem ment a karcsúság robására. A Reno 12 mindössze 7,25 mm vastag, mérlegre helyezve pedig 179 grammot nyom. Ehhez képest az előző modell 7,6 mm-es keresztmetszettel és 184 grammos tömeggel bírt.

Az Oppo Reno 12 Pro egy kicsit vaskosabb és nehezebb, ugyanakkor 7,5 mm-es vastagságával és 183 grammos súlyával még mindig vékonyabb és könnyebb, mint az előző Pro variás, amely 8,2 mm-es kialakítással és 190 grammos tömeggel rendelkezett. Mindkét Oppo Reno 12 készülék belsejébe 5000 mAh kapacitású akkumulátor került, amely támogatja a 80 W-os töltést. A gyártó szerint a készülékekben lévő telep 1000 töltési ciklus után is megőrzi az eredeti kapacitás 95%-át.

Az alapmodell hátoldalán 50 megapixeles Sony LYT-600 szenzorral szerelt elsődleges kamera található, amelyet egy szintén 50 megapixeles 2x telefotó, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egység támogat. Az újdonságokra ugyanaz az 50 megapixeles szelfikamera került. A Pro modellre egy 50 megapixeles Sony IMX890 érzékelővel szerelt elsődleges képrögzítő egységet szereltek, illetve egy szintén 50 megapixeles 2x telefotó, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű modult.

Az Oppo Reno 12 belsejében MediaTek Dimensity 8250 lapkakészlet teljesít szolgálatot, ami néhány apróbb változtatástól eltekintve ugyanaz a 8200-as chipset, amely a Reno 11 belsejében duruzsolt. Az okostelefon elérhető 12/256, 16/256, 12/512, illetve 16/512 GB-os konfigurációkban is. Az Oppo Reno 12 Pro borítása alá MediaTek Dimensity 9200+ került, amely az előd Snapdragon 8+ Gen 1 chipsetét váltja. A Pro kiadás elérhető 12/256, 16/256, illetve 16/512 GB-os kiszerelésekben. Mindkét készülék esetében LPDDR5X RAM és UFS 3.1 tárhely modulokat használnak a gyártás során.

Az okostelefonok funkciói közé bepakoltak néhány mesterséges intelligencián alapuló extrát is, ezekkel össze lehet foglalni a dokumentumokban lévő tartalmakat, de elvileg a matematikai képletekkel is boldogul a szoftver. A készülékeken lévő Xiabou asszisztens angolból korrepetálhatja a nyelvet elsajátítani óhajtókat, ezeken kívül az MI még a nyaralás megtervezésében is segíthet, és egyéni útvonalterveket is készíthetünk vele.

Az Oppo Reno 12 ezüst, barack és fekete árnyalatokban kerül forgalomba, míg a 12 Pro lila, pezsgőarany, illetve fekete festéssel választható. Az említésre érdemes jellemzők közé sorolható a kijelző alá integrált optikai ujjlenyomat-olvasó, az NFC modul és az infravörös port. Az Oppo Reno 12 Pro még sztereó hangszórókat is kapott.

Az Oppo Reno 12 modelleket a gyártó webshopjából lehet megrendelni, egyelőre csak Kínában, ahol az alapmodell legolcsóbb változatát már 132 ezer forintnak megfelelő helyi valutáért bezsákolhatjuk.

Ebben a konfigurációban 12 GB RAM és 256 GB háttértár található, amennyiben pedig valakinek a Pro modellre fáj a foga, azt legkevesebb 166 ezer forintnak megfelelő jüanért veheti birtokba. Ez szintén 12 GB operatív memóriát és 256 GB belső tárhelyet ad a jövendőbeli tulajdonos kezébe. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nem esett szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid