23 éves a legendás Nokia 3310

0

Nagyjából 23 éve, 2000 szeptemberében mutatták be a Nokia 3310-et, ami az elődjéhez, a 3210-hez képest számos újítást hozott, többek között frissített dizájnt és rendszert. A telefon hatalmas siker lett, 120 milliónál is többet adtak el belőle, és máig legenda övezi a hosszú üzemidejét és a strapabíróságát.

Az 5 soros, 84×48 pixeles, monokróm kijelzőjével a Nokia 3310 elég menőnek számított a maga idejében. Tudott tárolni 250 névjegyet, volt rajta naptár, ébresztő és stopperóra, illetve olyan játékok, mint a Snake II, a Space Impact, a Bantumi és a Pairs II.

A telefon dizájnja nem volt túlzottan kirívó, de egyedivé lehetett tenni a számos cserélhető elő- és hátlappal, illetve a saját csengőhangok szerkesztése is tovább növelte a lehetőségeinket.

A beépített, cserélhető 900 mAh-s akkumulátorral a telefon szinte lemeríthetetlen volt, mégis leginkább a strapabírásával írta be magát a köztudatba. Tok nélkül is leejthettük bármilyen kemény felületre, maximum lepattant a hátlap és kiesett az aksi, de a telefonnak semmi baja nem lett, egy gyors összerakás és bekapcsolás után már működött is tovább.

Rengeteg mém is született az elpusztíthatatlan Nokia 3310-ről, íme néhány:

Amikor egy iPhone és egy Nokia leesik

Hajlítás iPhone-nal és Nokiával

Az üzemidő bajnoka (is) volt

Hoppá, véletlenül leejtettem a Nokia 3310-em

Egyébként emlékszel még, mennyibe került egy 3310-es anno? Mutatjuk:

2017-ben modernizált változatot is kiadtak a telefonból, az új modell később 3G-s és 4G-s kiadást is kapott, de már messze nem volt akkora sikere, mint az eredeti 3310-nek, amiből 126 millió darab talált gazdára a megjelenése utáni négy évben, mielőtt nyugdíjazták volna.

NapiDroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid