240 Hz-es kijelzővel érkezett a Sharp AQUOS Zero2

0

A legtöbb gyártó még leragadt a 60 Hz-es mobilos kijelzőknél, mindössze néhány készülék van csak, ami képes 90 vagy 120 Hz-es megjelenítésre. A Sharp azonban gondolt egyet, és megduplázta az eddigi legjobb telefonos megjelenítők képfrissítését.

A Sharp AQUOS Zero2 a gyártó új csúcsmobilja, és mivel 120 Hz-es mobilos kijelzőt is ők mutattak be először, számítani lehetett rá, hogy a következő nagy ugrás is hozzájuk lesz köthető. Mit jelent ez a gyakorlatban? A képfrissítési ráta azt mutatja meg, hogy másodpercenként hányszor frissül a kijelző tartalma. Minél nagyobb ez az érték, annál folyamatosabbnak látjuk a mozgásokat, görgetéseket. A 60 Hz az alap, szinte mindegyik mobil ennyire képes, a csúcsmodellek is, mindössze néhány példa van ennél nagyobb képfrissítésre. Akik 90 vagy 120 Hz-es mobilokat vagy más készüléket (pl. iPad Pro) használnak, azok általában igen pozitívan nyilatkoznak, ugyanis szabad szemmel is érzékelhető a különbség. Az egyelőre kérdéses, hogy a 120 és a 240 Hz között mennyire lesz látható a minőségjavulás, illetve hogy ennek van-e értelme egy telefon esetében, a Sharp mindenesetre bízik a sikerben.

A AQUOS Zero2 tehát az első mobil lett a világon 240 Hz-es kijelzővel. Egyébként egy 6,4 colos, Full HD+ felbontású OLED panelről van szó, ami a vállalat saját fejlesztése és gyártmánya, és ebbe került beépításre az ujjlenyomat-olvasó is. Ezt leszámítva egy “átlagos” 2019-es csúcsmobillal van dolgunk Snapdragon 855 processzorral, 8 GB RAM-mal és 256 GB-os UFS 3.0 belső tárhellyel.

A hátlapon duál kamerát találunk egy 12 MP-es, f/1.7-es egységgel, valamint egy 20 MP-es másodlagos érzékelővel, ami f/2.4-es, ultraszéles látószögű lencsét kapott. A szelfikamera pedig 8 MP-es, és egy csepp alakú notch-ban található a kijelző tetején. Az akkumulátor sajnos csak 3130 mAh-s, de a készülék így összesen csak 143 grammos, ráadásul vízálló, és már gyárilag Android 10-zel jön. A pontos ára egyelőre nem ismert, de jó eséllyel amúgy is csak Ázsiában lesz kapható a Sharp AQUOS Zero2.

Forrás: Sharp

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid