3 hatalmas újítást villanthat a Samsung 2022-es csúcsmobilja

0

Az idei nagyágyú a Samsungnál a Galaxy S21 Ultra, és számítunk még egy Galaxy Z Fold 3-ra valamikor nyáron, csúcskategóriás Note mobil viszont valószínűleg nem lesz idén. Így a következő igazán nagy dobás a Galaxy S22 Ultra lehet, ami a hírek szerint sokkal nagyobb újításokat hoz, mint az elődje.

Egy ismert szivárogtató nemrég közzétett három nagy fejlesztést, amit megkaphat a Galaxy S22 Ultra, és ezek alapján megérheti várni a készülékre.

Kijelző alá épített kamera

Bizonyára sokan unják már a notchos és kameralyukas kijelzőket, és bár voltak próbálkozások a probléma kiküszöbölésére, a leginkább ígéretes és hosszú távú megoldásnak a kijelző alá épített “láthatatlan” szelfikamera lehet. Több gyártó is dolgozik ilyenen, sőt, a ZTE már ki is adott egy telefont a saját technológiájával, ez azonban elég gyenge minőségű fotókat tudott készíteni. A Samsung valószínűleg már egy jóval kiforrottabb kijelző alá épített kamerát épít a Galaxy Z Fold 3-ba, és ha minden jól megy, akkor a következő év elején a sokkal nagyobb darabszámban értékesített Galaxy S22 modellek is megkaphatják az újítást. Eltűnhet tehát a kameralyuk, ami már három generáció óta része a Samsung zászlóshajóknak.

Csak egy koncepció

AMD grafikus chip

Már hallani lehet arról egy ideje, hogy a Samsung és az AMD összefogott egy mobilokba szánt grafikus chip fejlesztésére, sőt, hivatalos bejelentés is volt ezzel kapcsolatban. A cél egy olyan Exynos lapkakészlet létrehozása, amelyben a megszokott Mali GPU helyett már egy jóval erősebb AMD megoldás teljesít szolgálatot. Korábban voltak olyan pletykák, amelyek szerint már a Galaxy Z Fold 3-ba is ilyen újfajta Exynos processzor kerül, a legfrissebb hírek szerint azonban egy kicsit még várnunk kell a debütálásra. A Galaxy S22 mobilokban viszont valószínűleg bevetik majd az AMD-vel közösen fejlesztett hardvert, így még az is előfordulhat, hogy ezúttal lenyomják majd teljesítményben a Qualcomm lapkáját.

Az új chip állítólag Exynos 2200 néven jön, és nem csak okostelefonokba, hanem laptopokba is be fogják szerelni.

Mozgó lencsés zoom kamera

A legtöbb prémium készülékre kerül valamilyen telefotó kamera, ami gyakorlatilag optikai zoomra képes, sőt, némelyik mobilon kettő ilyen is van különböző fókusztávolságokkal, ami eltérő nagyítást eredményez. A probléma ezekkel, hogy fix zoomra képesek, és ha köztes nagyítást szeretnénk, akkor bizony erősen romlik a minőség. Erre megoldás lehet egy olyan lencserendszer, ami hasonlít a fényképezőgépek teleobjektívjére, vagyis változtatható a fókusztávolság, és ezzel együtt a zoom mértéke.

A Samsung ki is fejlesztett egy ilyen technológiát, ami beépíthető a telefonokba. Így elég lesz egyetlen periszkópos kamera, és ezzel állítható lesz az optikai zoom. A legkisebb érték minden bizonnyal 2-3x körül lesz, a maximális veszteségmentes nagyítás pedig akár 5-10x is lehet. Az újfajta kamera a Galaxy S22 Ultrában kerülhet majd felhasználásra.

+1. 200 megapixeles kamera

A cikk alapjául szolgáló jelentésben ez nem szerepel, de korábban más források már rámutattak, hogy a Galaxy S22 Ultra jó eséllyel egy 200 MP-es fő kamerát kap. Persze nem ez lesz az első telefon ilyen hatalmas felbontású szenzorral, a Xiaomi még idén piacra dobhat egy hasonló megoldással felszerelt készüléket.

Mikor jönnek a Galaxy S22 mobilok?

Pontos infónk még nincs, de ha az elődökből indulunk ki, akkor már januárban bemutathatják az S22 szériát, és az év elején már meg is lehet majd vásárolni az új csúcsmobilokat.

Forrás: Ice Universe

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid