A Google kötelezővé teszi a kétfaktoros azonosítást a bejelentkezéshez

0

Eddig is volt arra mód, hogy valaki használja a Google különböző szolgáltatásainál a biztonságosabb, de valamivel körülményesebb kétfaktoros azonosítást, hamarosan azonban automatikusan be fogják kapcsolni, tehát gyakorlatilag kötelező lesz.

A kétfaktoros azonosítás azt jelenti, hogy nem elég csupán a jelszó a bejelentkezéshez, egy másik azonosítóra is szükség van, amit megkaphatunk például SMS-ben, és ezt beírva enged minket tovább a rendszer. Ennek az előnye értelemszerűen a nagyobb biztonság, hiszen így akkor sem tudnak belépni a fiókunkba, ha valaki megszerzi a jelszavunkat. Hátránya viszont, hogy nem lehet egyszerűen egyetlen kattintással bejelentkezni (például elmentett jelszó esetén), hanem be kell írnunk minden egyes alkalommal az SMS-ben érkezett kódot, vagy más módon azonosítani magunkat. A Google-nél egyébként van lehetőség arra is, hogy egy már bejelentkezett telefonnal erősítsük meg a belépést egy felugró értesítés segítségével.

Eddig opcionális volt a kétfaktoros azonosítás, a Google azonban nemrég bejelentette egy blogposztban, hogy szeretnének minden felhasználót biztonságban tartani, ezért automatikusan bekapcsolják ezt mindenkinél, akinek “megfelelően van beállítva a fiókja”. Hogy pontosan mit jelent a megfelelő beállítás, azt nem részletezték, de vonatkozhat például arra, hogy meg van adva a telefonszám.

A bevezetés előtt érdemes ellenőrizni a Google-fiókodra vonatkozó biztonsági beállításokat és problémákat ezen a linken. Illetve azt is nézd meg, hogy ha van megadva telefonszám, akkor az aktuális legyen, nehogy később ebből gondok adódjanak.

Egyébként nem kötelező megvárni, hogy a Google bekapcsolja nálad a kétfaktoros azonosítást, már most is megteheted, ez különösen ajánlott akkor, ha több helyen is használod ugyanazt a jelszót. Ilyenkor egy bonyolultabb jelszó sem feltétlenül jelent elegendő védelmet.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid