40 MP-es kamerával jön a Huawei P20 Pro

0

Szinte teljes egészében kiszivárogtak a Huawei P20 Pro specifikációi, és bizony lesz itt pár érdekesség. Nézzük mivel készül a kínai gyártó!

A Huawei március 27-én három új okostelefont fog bemutatni, a Huawei P20-at, a P20 Lite-ot és a P20 Pro-t. Az utóbbi lesz az igazi nagyágyú, és most egy megbízható forrás felfedte ennek a változatnak a fontosabb részleteit.

Kezdjük is a kamerával, ami talán a legérdekesebb lesz. A hátlapon három szenzort találunk, egy 40 MP-es színes egységet, egy 20 MP-es monokróm kamerát, illetve egy 8 MP-es telefotó kamerát. Ezekkel képes lesz a mobil egy úgynevezett 5-szörös hibrid zoomra, jelentsen ez bármit is. A rekeszértékek f/1.6-tól f/2.4-ig változnak, az előbbi érték valószínűleg a két nagyobb kamerára, az utóbbi pedig a telefotó egységre vonatkozik. Ha pedig még nem lenne elég a megapixelekből, akkor az előlapon is lesz egy 24 MP-es szenzor.

A meghajtásról a bivalyerős Kirin 970 gondoskodik majd, amely tartalmazza a vállalat NPU-ját, ami egy különálló processzor a mesterséges intelligenciával kapcsolatos számításokra. Minden bizonnyal a kamerában is nagy szerepe lesz ennek, hiszen a szlogen is az, hogy “See mooore with AI”. RAM-ból 6 GB-ot kapunk, belső tárhely tekintetében pedig 128 és 256 GB-os variánsok lesznek.

A kijelző egy 6.1 colos AMOLED panel lesz egy felső szenzorszigettel. A képarány 19:9, a felbontás pedig 2240×1080 pixel. Az ujjlenyomat-olvasót érdekes módon az alsó káván találjuk, ami így egy kicsit vastagnak tűnik a többi oldalhoz képest.

További fontosabb jellemzők: 4000 mAh-s aksi gyorstöltéssel, IP67-es tanúsítvány, 7.65 mm vékony ház, 174 grammos tömeg és 899 eurós ár a kontinensünkön (kb. 280 ezer forint).

Forrás: Winfuture

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid