4K-s Samsung tablet jöhet már akár ebben az évben!

1

A mobiloknál még csak most kezd terjedni a 2K, vagy QHD felbontás, de a tabletek hamarosan ennél is több képponttal jöhetnek. Éppen most bukott le például egy 12.2 colos Samsung táblagép, ami a hírek szerint 4K felbontással bírt.

A prototípus a Qualcomm által szervezett Frech Open eseményen volt látható Párizsban, ahol az is kiderült, hogy a Snapdragon 801-es processzor hajtja a készüléket, ami egyébként leginkább a Galaxy Note Pro 12.2-höz hasonlít.

Samsung-4K-Tablet-1

Egy kis ismertető a felbontásokról: a 2K kijelzők 2560×1440 képponttal bírnak, ami pontosan négyszerese a 720p-s HD-nek, innen is ered a Quad HD elnevezés. A 4K, vagy Ultra HD már az 1080p-s full HD-nek a négyszerese, ami rendkívül magas, 3840×2160 pixeles felbontást jelent.

Gondolhatnánk, hogy minek ennyi pixel egy tabletbe, de azért a 12.2 col már nem olyan kicsi, ráadásul meg is lehet osztani a képernyőt több alkalmazás között, és így elvileg akár 4 darab Full HD-s képernyőrészt is kaphatunk, amik külön is használhatók más-más alkalmazáshoz.

Samsung-4K-Tablet-2

A Qualcomm szerint egyébként már 2014 vége előtt vehetünk 4K-s tabletet, és valószínűleg a Samsung az elsők között dob majd piacra ilyen készüléket.

Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid