Forradalmian új mobillal jöhet hamarosan az Amazon!

0

Kiderült pár új információ az Amazon első mobiljáról, többek között a bemutató dátuma is. A eddigi hírek alapján egy teljesen újfajta 3D-s élményt nyújt majd a készülék, ami forradalmasíthatja azt, ahogyan a mobilunkat kezeljük.

Az újdonság egy átlagosnak számító 4.7 colos 720p-s kijelzővel jön, a processzor szerepét pedig egy négymagos Snapdragon tölti majd be, aminek a pontos típusa egyelőre nem ismert. Ehhez jön még 2GB RAM, és egy 13 megapixeles kamerát is kapunk. Ez eddig nem túl meggyőző, de nem is a csúcshardver miatt fogják megvenni az Amazon első mobilját, hanem azokért a funkciókért, amiket semelyik másik készülékben nem találunk meg.

A hírek szerint egy eddig soha nem látott vezérlési módot kapunk, ami a készülék döntésén, mozgatásán alapszik. Állítólag még az alkalmazások menüje is eltűnik, hiszen ezek után már nem kell megérintenünk a kijelzőt, hogy előhozzuk például a beállításokat. Ha üzenetet írunk, akkor elég lesz csak bizonyos irányba mozdítani a készüléket, és máris előjön a kamera, amivel pillanatok alatt csatolhatunk egy új fotót.

Amazon-Android-smartphone

Az irányítás megvalósítása egyébként alkalmazásonként változik majd, azaz egy E-book alkalmazásban más lehetőség jön elő ugyanarra a mozdulatra, mint például a keresőben. Ez elég furcsán hangzik, és el sem tudjuk képzelni, hogy milyen lesz a valóságban, de az Amazon közzétett egy videót, amiben az emberek reakciója látható, amikor először kipróbálják az eszközt. Kár, hogy a készüléket nem mutatják.

Az újfajta 3D-s felületet egyébként részben a sok kamera teszi majd lehetővé. Az szokásos elő- és hátlapi szenzor mellett további 4 kamera felel majd azért, hogy a készülék megállapítsa a helyzetünket, és ez alapján változik majd a megjelenített kép.

Amazon-Kindle-Fire-phone

A Kindle Fire mobil (vagy akármi is lesz a neve) egy erősen átszabott Android rendszerrel jön majd, amin az Amazon saját szolgáltatásai kerülnek előtérbe. A bemutató június 18-án lesz, tehát nemsokára több részlet is kiderül, de a megjelenésre valószínűleg szeptemberig várni kell majd. Az árról nem tudunk még semmi, de az Amazon olcsó tableteiből kiindulva, akár még nagyon jó vétel is lehet az új mobil.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid