5 dolog, amiért megéri Samsung Galaxy S6-ról S7-re váltani

8

A Samsung új csúcskészülékei külsőleg csak keveset változtak a tavalyi modellekhez képest, ami sokak szemében egyenlő az innováció teljes hiányával. Pedig ez azért nem teljesen van így, mutatunk 5 nyomós érvet, amik miatt megérheti Samsung Galaxy S6-ról S7-re (vagy S7 edge-re) váltani.

1. Always On kijelző

Naponta átlagosan 150-szer pillantunk a mobilunkra, hogy csekkoljuk az értesítéseket vagy megnézzük az időt/dátumot. Az S7 modellek Always ON kijelzője folyamatosan mutatja a legfontosabb dolgokat anélkül, hogy hozzányúlnánk a készülékhez és bekapcsolnánk a képernyőt. Ez ráadásul csak minimálisan csökkenti az üzemidőt, köszönhetően a Super AMOLED panelnek.

Samsung-Galaxy-S7-always-on

Egyébként semmi akadálya nem lenne, hogy a Samsung a korábbi készülékeken is elérhetővé tegye az Always On funkciót, de szinte biztos, hogy ezt nem fog megtörténni, érthető okokból.

2. MicroSD bővítés

A tavalyi S6 modelleket rengetegen kritizálták a bővíthető memória hiánya miatt, és a Samsung kissé meglepő módon hallgatott is a felhasználókra. Az S7 és az S7 edge is MicroSD foglalattal érkezik, ami sok esetben jól jöhet.

galaxy-s7-microsd

3. Vízállóság

Az egyik legkirályabb újítás kétségtelenül a vízállóság. Az S6-ból ez sajnos kimaradt az új, prémium dizájn miatt, az S7-ben azonban már sikeresen megoldották a dolgot úgy, hogy a külső alig változott. Ráadásul még zárósapkák sincsenek a készüléken, a tömítések a házon belül vannak.

galaxy-s7-galaxy-s7-edge-official-6

Egész pontosan egyébként IP68-as tanúsítványt kaptak a készülékek, ami azt jelenti, hogy kibírnak 30 percet 1.5 méteres vízben, így akár a víz alatti fotózás sem jelent gondot.

4. Jobb kamera

A Samsung csúcsmobiljai az utóbbi években élen jártak, ha fotózásról volt szó, és idén sem lesz ez másképp. Az S7 modellekbe egy 12 megapixeles szenzor került f/1.7-es rekesznyílással és Dual Pixel technológiával. Ez röviden annyit jelent, hogy az autofókusz érzékelhetően gyorsabb, mint például az S6 esetében, ráadásul gyenge fényviszonyoknál az új szenzor akár 95%-kal több fény beengedésére képes, ami szebb éjszakai képeket eredményez. A csökkenő felbontással együtt pedig nőtt a pixelméret, ami szintén jobb minőségű fotókat jelent. És az sem utolsó szempont, hogy már csak minimálisan áll ki a hátsó kamera.

Samsung-Galaxy-S7-S7-Edge

Az előlapi kamara maradt 5 megapixeles, de ez is f/1.7-es rekesszel bír, azaz jól teljesít majd gyenge fényviszonyoknál.

5. Jobb üzemidő

A Galaxy S6 üzemideje egyáltalán nem lett kiemelkedő a 2550 mAh-s akksival, az S7-be azonban már 3000 mAh-s telep került, ami azért elég jelentős előrelépés. Az S7 edge esetében pedig 2600-ról 3600 mAh-ra nőtt a kapacitás, ami még durvább különbség, bár itt a kijelzőméret is nőtt 5.1-ről 5.5 colra.

galaxy-s7-akksi

Sajnos egyelőre még nem igazán vannak tapasztalatok az új készülékek üzemidejét illetően, de állítólag simán kibírnak majd 2 napot, és olyat is lehetett már hallani, hogy egy feltöltéssel akár 17 órát is lehet majd folyamatosan videózni magas fényerőn.

 

Ha viszont ezen pontok egyike sem mozgatta meg a fantáziádat, vagy úgy gondolod, hogy nem érik meg a felárat, akkor természetesen nem éri meg beruházni az új csúcsmodellre.

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid