5 mobil a Samsung Galaxy Note 7 helyett

3

A Galaxy Note 7 teljes visszahívása után adott a kérdés, hogy az érintett tulajdonosok milyen készüléket vegyenek a Samsung lobbanékony csúcsmobilja helyett. Nézzünk néhány ésszerű választást!

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy a Note 7-nek sajnos nincs valódi alternatívája. Válasszunk bármilyen mobilt is, biztosan lesz pár dolog, amiben visszalépést tapasztalunk majd. A Note 7-et viszont el lehet felejteni, nézzük mik vannak helyette:

Samsung Galaxy S7 edge

A legtöbb Note 7 tulaj S7 edge-re vált, érthető okokból. A méret és a dizájn hasonló, a hardver megegyezik, ahogyan a kamerák is, és hajlított kijelzőről sem kell lemondani. Az aksi egy minimálisan még nagyobb is, és ami a legfontosabb: a Galaxy S7 edge biztonságos.

samsung-galaxy-s7-edge-01-header

Az írisz-szkenner hiánya miatt valószínűleg nem fognak túlzottan sokan kútba ugrani, így leginkább csak az S Pen az, amiről sajnos le kell mondanunk. Ha kibírod a Samsung érintőtolla nélkül, akkor a Galaxy S7 edge lehet a legjobb választás.

Samsung Galaxy Note 5

Logikus választás az előd, azaz a Note 5 is, főleg ha fontos az S Pen. Hajlított kijelző és vízállóság ugyan nem lesz, de összességében egy nagyon korrekt csúcsmobilról van szó. A hardvere a mai napig megállja a helyét, és fotózásban is ott van az élvonalban.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5

A Note 5 legnagyobb hibája, hogy hivatalosan nem forgalmazzák Európában. Különböző GSM boltokban viszont probléma nélkül beszerezhető, és egy Note 7 árából kettő is simán kijön. Itt érdemes szétnézni, ha Note 5-öt vennél.

iPhone 7 Plus

A Note 7 botrány legnagyobb nyertese kétségtelenül az Apple lesz, hiszen aki a Note 7 árában (290 ezer Ft) keres valamilyen mainstream mobilt, annak szinte csak az iPhone 7 Plus marad, mint lehetséges opció.

iphone-7-plus-01

Az S Penről nyilván itt is le kell mondani, és még egy rakat más dologról (hajlított kijelző, gyorstöltés, jack csatlakozó, stb.), de akinek csak annyi a lényeg, hogy egy menő, drága csúcsmobilja legyen, az nyilván iPhone-t fog venni a Note 7 helyett.

Google Pixel XL

google-pixel-01

Remek választás lehet a nemrég bemutatott Pixel XL is, ami tulajdonképpen a Google első saját mobilja. Nincs hajlított kijelző, S Pen vagy vízállóság, de rengeteg remek tulajdonsága van a Pixel XL-nek. A kamerája állítólag a legjobb most a piacon, a hardver nagyon erős, és szoftveresen is a maximumot kapjuk. Bővebben itt olvashatsz a Pixel mobilokról.

Huawei Mate 9

A Mate 9-et csak pár hét múlva mutatják be, de a legfrissebb hírek alapján mindenképpen ott a helye a Note 7 alternatívák között. Számítunk ugyanis egy hajlított kijelzős kiadásra is, ami kinézetre nagyon hasonlít majd a Samsung egyes mobiljaira:

mate-9-edge

Kiszivárgott renderkép

A Mate 9 egyébként 5.9 colos kijelzővel, Kirin 960 processzorral, akár 6 GB RAM-mal és dupla hátlapi kamerával érkezik a hírek szerint, azaz egy versenyképes csúcsmobil lesz.

További lehetőségek

Nyilván az említett készülékeken túl is vannak opciók, érdemes lehet még számításba venni az LG V20-at, a OnePlus 3-at, a Huawei Mate 8-at és a Huawei P9 Plust is.

Te mit ajánlanál a Note 7 helyett? Jöhetnek az ötletek!

Napidroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid