5 perc lesz egy teljes töltés a Xiaominál

0

A népszerű szivárogtató, Digital Chat Station szerint a Xiaomi a 300 W-os szupergyors töltési technológia tömeggyártását tervezi, amely mindössze öt perc alatt képes teljesen feltölteni egy okostelefont. A vállalat nemrég mutatta be a Redmi Note 12 Pro+ módosított változatát, amely elérte ezt a teljesítményt, és úgy tűnik, hogy a technológiát a közeljövőben sorozatgyártású modellekben is alkalmazni fogják.

A Redmi Note 12 Pro+ módosított változatának a 4100mAh kapacitású akkumulátorát mindössze két perc alatt közel 50%-ra sikerült tölteni a 300 W-os szupergyors technológiával, a teljes feltöltéshez pedig 5 perc kellett. A demonstráció során valójában 290 W-os csúcsteljesítményt értek el, de ez nagyon közel van a 300 W-os szinthez.

Egy ennyire gyors töltéshez rengeteg fejlesztés és spéci technológia szükséges. A telefont számos védelemmel látják el, az akkumulátor is különleges kialakítást kap, a töltő pedig a negyedik generációs integrált GaN (gallium-nitrid) megoldást használja. Az adapter egyébként méretben megegyezik a Xiaomi korábbi 210 W-os töltőjével.

Nagyon leegyszerűsítve egyébként úgy oldják meg ezt az elképesztő sebességet, hogy az akkumulátor két részre van osztva, és párhuzamosan töltődik a kettő egyenként legfeljebb 30 A-rel a szokásos 5 V feszültség mellett.

A bevezetés időpontja és az, hogy konkrétan melyik modell rendelkezik majd ezzel a funkcióval, egyelőre nem ismert, de jó eséllyel az év második felében már lesz ilyen telefonja a Xiaominak, ami ténylegesen is megvásárolható (mondjuk jó eséllyel először csak Kínában).

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid