5 tipp használt telefon eladáshoz

0

A karácsony közeledtével egyre többen adják telefon vásárlásra a fejüket, ami általában azt is jelenti, hogy el kell adni a régit. Most ehhez kaptunk néhány hasznos tippet a HasználtAndroid csapatától.

1. Mérd fel a piacot

Amikor el szeretnéd adni a mobilodat, akkor biztos van a fejedben egy ár, amit meg szeretnél érte kapni. Ez jobb esetben több, néha viszont kevesebb annál, amennyiért az adott telefont meg akarnák tőled venni. Ezért érdemes rákeresni az adott típusra a pontos paraméterekkel (pl. memória méret, szolgáltató, garancia stb.) így tisztábban látsz majd az árat illetően.

2. Legyél részletes és őszinte

Szerintem Te se örülnél annak, ha egy adott hirdetés elolvasása után még 3-4 üzenetet kéne írnod a hirdetőnek, csak azért, hogy megtudd, a telefon pontosan hány gigabájtos, milyen szolgáltatónál van és így tovább. Ezért Te is írj le mindent a mobilról, amit tudni érdemes. Persze itt nem arra gondolok, hogy írd ki az összes specifikációját, csupán azok az infók érdekesek, amik változhatnak. Illetve az őszinteség, magadnak és a potenciális vevőnek is rengeteg időt meg tudsz spórolni azzal, ha megemlíted és lefotózod a mobil aktuális hibáit, hiányosságait (karc a kijelzőn, hiányzó fali adapter stb.). Hiszen ha ezt élőben kell megtudnia, akkor nagy valószínűséggel gyanakodni fog, hogy mit titkolsz még, és talán el is áll a vásárlástól.

3. A szó elszáll, az írás megmarad

Egy adás-vételi szerződés sok későbbi fejfájástól meg tud kímélni. Rengeteg formanyomtatvány van fenn az interneten, de nem kell ügyvédnek lenni ahhoz, hogy akár Te magad írj egyet. Ez legfőképpen a vevőt védi, de akár azt is beleírhatod, hogy a mobilt megtekintette, állapotát felmérte és ennek tudatában vette meg. Így ha az üzlet után az illető leejtené a készüléket és a hátulja betörne, akkor ezt nem tudná rád fogni, hogy eltitkoltad előle a vásárláskor.

4. Csinálj gyári visszaállítást

Ha eladod a telefonod, nagyon fontos, hogy törölj le róla minden adatot, hiszen valószínűleg nem szeretnéd, hogy a családi, privát képeid másnál landoljanak, a különböző jelszavakról, fiókokról, bejelentkezésekről nem is beszélve. Egy gyári visszaállítással elkerülheted a későbbi kellemetlenségeket (olyan opciót válassz, ami minden adatot töröl, és utána ellenőrizd is le, hogy sikeres volt a művelet). Még valami: gyári visszaállítás előtt töröld a készülékről a Google-fiókod, különben előfordulhat, hogy utána kéri ugyanazt a fiókot, amivel be voltál jelentkeze.

5. Nem mindegy, hogy hol vásárolsz/adsz el

Manapság már elég sok platformon van lehetőség használt telefonokat vásárolni és eladni. Ha a legjobb élményt szeretnénk, akkor élőben sem egy szupermarketbe megyünk, ahol a tej és a kenyér mellett egy telefont is tudunk magunknak venni, hanem inkább egy szaküzletbe. A HasználtAndroid pedig éppen egy ilyen platform, ahol kizárólag ellenőrzött hirdetéseket találtok. Eladni és vásárolni is könnyű, ugyanis a hirdetések akár a Facebook oldalukon is megjelenhetnek, ahol még több potenciális vásárlót tudnak elérni. Sok más oldallal szemben pedig itt nem algoritmusok ellenőrzik a hirdetéseket, hanem szakértő emberek. Így ha szeretnéd minél hamarabb eladni a mobilod, akkor tedd fel a HasználtAndroid.hu-ra.

Forrás: HasználtAndroid

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid