Új kompakt Sony telefon jöhet hamarosan

0

Rendszeres olvasóink számára valószínűleg nem titok, hogy a Sony az elmúlt években nem igazán volt toppon, már ami az okostelefon eladásokat illeti. A japánokat azonban ez cseppet sem érdekli, és folyamatosan újabb és újabb mobilokon dolgoznak. Friss pletykák szerint a gyártó hamarosan egy vadonatúj kompakt készülékkel rukkolhat elő, melynek belsejében középkategóriás hardver zakatol majd.

Az új Sony Xperia Compact készülék – jobb híján egyelőre nevezzük így – 5,5 colos képernyővel debütálhat, melynek takarásában Qualcomm Snapdragon 665 lapkakészlet végezheti a számításokat. Igen, tudjuk, ez a méret nem feltétlenül mondható kompaktnak, de mivel valószínűleg nem egy hagyományos szélesvásznú képernyőről lesz szó, könnyedén lehet majd kezelni egyetlen kézzel is. Egyébiránt nemrégiben arról volt szó, hogy 2020-ban az MWC expón találkozni fogunk új Sony készülékekkel, és a zászlóshajók mellett bemutatásra kerülhet egy középkategóriás ajánlat is. Egyelőre úgy tudni, ezek a készülékek 21:9 képarányú megjelenítővel érkeznek, illetve a szóban forgó kompakt telefon 138 x 60 mm-es dimenziókkal rendelkezhet, jelenleg ismeretlen vastagság mellett.

Már az Xperia 5 is egész kompakt lett, de még kisebb mobillal készül a Sony

Kíváncsiak vagyunk, mennyire lesznek sikeresek a következő év Sony telefonjai, már csak azért is, mert sok múlhat a fogadtatásukon. A legutóbbi eredmények alapján a Sony szinte alig értékesít készülékeket, a negyedévente eladott okostelefonok száma már 1 millió alá csökkent. Csak hogy érezzétek, mennyire nincs jó helyzetben a japán gyártó mobilos részlege, eláruljuk, hogy 2017-ben még 13,5 millió, 2018-ban 6,5 millió, míg becslések szerint idén mindössze 2,5 millió okostelefont tudnak eladni, ami nagyjából HTC-szintű mélyrepülést jelent. Talán egy jó áron kapható, középkategóriás, kompakt telefon fordíthat a dolgok menetén, és a legendás japán gyártó ismét visszatérhet az élvonalba. Vagy csak álmodozunk? Mondjátok meg Ti! Szerintetek van még esélye a Sonynak visszatérni a csúcsra, vagy örökre el lehet őket felejteni, már ami az okostelefonokat illeti?

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid