Vadonatúj Sony kamerát kap a Redmi K30

0

Nagyon forró ez az egész Redmi K30 témakör, és hiába mi írjuk a cikkeket, pontosan ugyanolyan izgalommal várjuk a telefonnal kapcsolatos fejleményeket, mint Ti. Ezúttal hivatalos infókkal tudjuk gazdagítani a mobilról szóló tudástárat, mivel a gyártó Weibo-oldalán közzétették a mobil kamerarendszerének tulajdonságait.

A Redmi K30 hátlapján összesen négy érzékelő feszít majd, ezek közül az elsődleges egy 64 megapixeles konstrukció, amiben egy vadonatúj Sony szenzor, az IMX686 teljesít majd szolgálatot. Nem mellesleg a Xiaomi mobilja lesz az első, amely ezt az érzékelőt használja. A képek készítését rajta kívül egy 120 fokban érzékelő ultraszéles látószögű kamera, egy dedikált makrókamera, valamint egy mélységérzékelő felügyeli. Az megjelenítőn lévő lyuk pedig duál kamerakészlettel lesz teljes, a fő érzékelő 20 megapixeles felbontással büszkélkedhet, társa pedig egy mélységszenzor lesz.

Visszatérve a 64 megapixeles IMX686-ra, a szenzor 1/1,7 colos mérettel bír, vagyis akkora, mint a Samsung hasonló megoldása. A pixelek 1,6 mikrométeresek a promóciós képek szerint, bár a valódi méretük csak 0,8 mikrométer, viszont az említett nagyságot is el tudják érni a képpontok összevonásával, ilyenkor 16 megapixeles fotókat képes rögzíteni a kamerakészlet.

A kínai gyártó egyúttal be is mutatta, hogy mire képes az új képrögzítő egység, rázoomolnak a fotó egyes részeire az alábbi videóban, és közben a részletek egyáltalán nem vesznek el.

Persze nyilván a fények és a beállítás kedvező egy ilyen próba során, ugyanakkor mégis elismerést érdemel az itt látható teljesítmény. Mutatunk párat a minták közül, aztán döntsétek el Ti magatok, mennyire készít jó képeket a kínaiak mobilja. Íme a fenti fotó egyes részletei kinagyítva:

A Redmi K30 december 10-én debütál, burkolata alatt pedig egy Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet fog zakatolni, ami már egy 5G-s lapka. Az eddig napvilágra került jellemzők között szerepel egy 4500 mAh kapacitású telep, valamint egy 6,7 inches képernyő a már említett dupla bevágással.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid