5+1 ok, ami miatt az LG G4-et választhatod a Galaxy S6 helyett

3

Az LG G4 hamarosan hazánkban is megjelenik, így egy újabb alternatívával bővül a csúcsmobil-választék. A készülék egyik legnagyobb ellenfele természetesen a Samsung zászlóshajója, a Galaxy S6, és ha valaki nem csak márka alapján dönt, akkor bizony nem egyszerű választani.

A Galaxy S6 egy remekül sikerült készülék, erről már számtalanszor írtunk, sőt, a hajlított kijelzős S6 edge-ről részletes tesztet is készítettünk. Most viszont nézzünk néhány olyan érvet, amik miatt mégis az LG G4 mellet dönthet valaki.

1. Nem a megszokott prémium anyagokra vágysz, hanem valami újra

A Galaxy S6 kétségtelenül minőségi anyaghasználattal bír, de az üveg-fém kombináció csak a Samsungnál újdonság, más gyártók már régóta alkalmazzák. A fogása hideg, kissé csúszós, szóval nem feltétlenül erre vágyik mindenki. Az LG ezzel szemben elég nagyot újított, hiszen valódi bőr hátlappal is elérhető a G4, ami új szintre helyezi a prémium, elegáns mobil fogalmát.

LG-G4-1

2. Modern formát akarsz, de nem kérsz az oldalra lehajló kijelzőből

A Galaxy Note Edge és az S6 edge is meglehetősen futurisztikus lett, de ez sokaknak már túl extrém. Az LG G4 ezzel szemben sokkal visszafogottabb külsővel bír, de mégsem nevezhető átlagosnak, hiszen a kijelzője hosszában enyhén ívelt, ami azért feldobja a dizájnt. Kicsit olyan ez, mint a fűszer: kell belőle egy kevés, de a túl sok már elronthatja az ételt.

fotó: androidauthority.com

fotó: androidauthority.com

3. Kell a nagyobb kijelző

Az LG G4 az elődjéhez hasonlóan 5.5 colos lett, ami már egyáltalán nem számít túlzottan nagynak. Sokan igénylik a phablet méretet, mert jobb rajta a tartalomfogyasztás. Az 5.1 colos S6 jelentősen kisebb, ráadásul rosszabb is a kijelző/előlap aránya. A G4-nél ez kb. 72.5%, míg az S6-nál 70.7%.

lg-g4-galaxy-s6

4. Fontos neked a bővíthető memória

A Galaxy S6 sajnos fix tárhellyel érkezik, azaz nem kapunk bővítési lehetőséget. Persze van 32, 64 és 128 GB-os változat is, de elég komoly felárat kérnek a nagyobb belső tárolóért. Az LG G4 ezzel szemben csak 32 GB-os verzióban jön, ami nagyban leegyszerűsíti a döntést, ha pedig ez kevésnek bizonyulna, akkor könnyen megoldható a bővítés egy microSD kártyával.

5. Fontos neked a cserélhető akksi

A kivehető akksi nem csak azért jó, mert meghibásodás esetén házilag is megoldhatjuk a cserét, hanem mert egy pótakkuval könnyen megduplázhatjuk az üzemidőt. Bárhová magunkkal vihetünk egy feltöltött extra telepet, ami szükség esetén felhasználható, legalábbis az LG G4 esetében. Persze külső akksi mindkét készülék esetében használható.

LG-G4-leak-10

+1. Kell a jobb profi kameramód

A Galaxy S6 és az LG G4 is rendelkezik profi kameramóddal, amivel néhány extra beállítási lehetőséget kapunk (pl. ISO, fókusz, fehéregyensúly stb.). Az S6-ból viszont hiányzik egy olyan opció, ami nagyon jól jöhet, ha valaki komolyabban szeretne fotózni a készülékkel.

LG-G4-leak-3

A záridő beállítási lehetőségéről van szó, amivel valóban gyönyörű éjszakai képek készíthetők, még akár teljesen minimális fénynél is. Persze ez másra is használható, elég menő képeket lehet vele csinálni, ha valakinek ilyesmire van igénye. Itt egy példa fotó, ami az LG G4-gyel készült, 8 másodperces záridővel:

05-LG-G4-kamera-foto-005

Nagyjából ezek az LG G4 főbb előnyei, természetesen legalább ennyi dolgot lehetne felhozni a Galaxy S6 javára is, de ez a cikk most nem erről szólt.

A PhoneArena cikke nyomán.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid