Samsung Galaxy S6 edge teszt

12

Megérkezett hozzánk a Samsung legfrissebb csúcsmobilja, a Galaxy S6 edge, ami kétségtelenül az egyik legfelkapottabb és legkülönlegesebb okostelefon jelenleg. A kifejezetten magas ár ellenére is hatalmas az érdeklődés iránta, és arra keressük a választ, hogy vajon tényleg ennyire jó-e a Samsung harmadik hajlított kijelzős telefonja. Egyébként akit a sima Galaxy S6 érdekel, annak is érdemes elolvasnia a tesztet, hiszen néhány extra funkciót leszámítva megegyezik a két mobil.

A Samsung Galaxy S6 edge az XXLGSM jóvoltából jutott el hozzánk, ezúton is köszönjük nekik!

Csomagolás, tartozékok

A készülék egy meglehetősen visszafogott, fehéres-szürkés dobozban érkezik. Kinyitás után rögtön a mobil tárul elénk, ami teljesen kitölti a rendelkezésre álló helyet. Ez alatt találjuk a különböző járulékos papírokat, valamint a tartozékokat.

galaxy-s6-tartozekok

Igazából csak a legszükségesebb dolgokat kapjuk az S6 edge-hez, ez persze nem feltétlenül baj. Van itt egy gyorstöltésre alkalmas töltőfej, egy adatkábel, egy nagyon jó minőségű mikrofonos fülhallgató, valamint egy SIM tű.

Külső

Elég sok prémium okostelefon van már a piacon, de a Galaxy S6 edge mindenképpen az egyik legszebb és legérdekesebb mind közül. A Samsung most valóban kitett magáért dizájn terén, és a végeredmény páratlan lett. Persze mondhatnánk, hogy a készülék fém kerete hasonlít az iPhone 6-ra, de azért az almás mobil messze nincs olyan innovatív, mint az S6 hajlított kijelzős változata.

galaxy-s6-elol-2

Az S6 edge egy viszonylag kompakt, 142.1 x 70.1 x 7 mm-es méretekkel rendelkező mobil, a súlya pedig mindössze 132 gramm. A karcsúság ellenére egy igen masszív készülékről van szó, az anyaghasználat kiváló, mint ahogy az összeszerelés is, nem recseg-ropog semmi, persze ilyen áron ez el is várható.

Az előlap nagy részét természetesen az 5.1 colos, két oldalra lehajló kijelző foglalja el, amit egy kifejezetten vékony keret határol, főleg az oldalakon. A megjelenítő fölött találjuk a fény- és távolságmérő szenzorokat, a beszédhangszórót, a frontkamerát, valamint a Samsung logóját, és van itt egy értesítési LED is, ami csak akkor látszik, ha világít.

galaxy-s6-elol

Alul középen a már megszokott Home gomb figyel, benne a megújult ujjlenyomat-olvasóval, két oldalon pedig az Alkalmazásváltó és a Vissza gombokat találjuk, amik alapesetben nem látszanak, csak ha bekapcsol a háttérvilágítás.

galaxy-s6-oldalt

A készüléket egy fém keret veszi körbe, ami két oldalt jelentősen elvékonyodik a lehajló kijelző miatt, így ide csak nagyon vékony gombok fértek el. A hangerőt bal oldalt állíthatjuk, a bekapcsoló gomb pedig jobbra került. Egyébként ezek is fémből vannak, könnyű kitapintani őket, és nagyjából kézre is állnak.

galaxy-s6-elol-3

A készülék tetejére került a SIM slot, ezen kívül egy infraportot és a mikrofont találunk itt. A Jack csatlakozót már alulra tették, a micro USB porttal, a hangszóróval és egy másik mikrofonnal együtt.

galaxy-s6-elol-4

A Galaxy S6 edge hátlapát egy Gorilla Glass 4 üveg borítja és védelmezi, ez szinte teljesen egyenes, bár a széleken azért van egy alig észrevehető lehajlása. Az ujjlenyomatokat sajnos gyűjti és a fogása kicsit csúszós, de egyáltalán nem olyan vészes a dolog.

galaxy-s6-hatul

A hátoldal leghangsúlyosabb része a kamera, ami jelentősen kiáll a házból. Ezt sokan nem szeretik, de másképp nem fér volna bele egy ilyen komoly szenzor a készülékbe, így szerintem megbocsájtható a dolog. A kamera jobb oldalán van a LED villanó, valamint a pulzusmérő szenzor, lejjebb pedig a Samsung logó és pár halvány felirat.

galaxy-s6-hatul-2

Összességében tehát egy gyönyörű, minőségi és egyedi mobil lett a Galaxy S6 edge, de azért hátránya is van a hajlított kialakításnak. Az elvékonyodó szélek miatt kevésbé kényelmes a készülék kézben tartása, illetve nehezebb is gyorsan felkapni az asztalról. Ilyen szempontból a sima S6 jobb valamivel.

Kijelző

A Galaxy S6 és az S6 edge is egy 5.1 colos Super AMOLED panelt kapott. A technológia ugyan már régóta létezik, de a Samsung mindig fejleszt rajta valamit, így jelen esetben is egy olyan kijelzőről beszélünk, ami szebb és jobb az elődökénél, és nem csak a megnövelt felbontás miatt.

galaxy-s6-elol-1

A színek gyönyörűek és élénkek a készüléken, a fekete teljes mértékben sötét, és a fehér sem sárgás vagy kékes. A felbontás ugyebár QHD, azaz 2560×1440 képpont, ami irdatlanul éles képet (577 ppi) eredményez. Ekkora képátlónál már a full HD is jónak számít, hiszen ezen sem látszanak szabad szemmel a pixelek, de valahogy mégis érezni a különbséget, ha az ember rápillant az S6 vagy az S6 edge QHD kijelzőjére. Az élmény tényleg páratlan.

galaxy-s6-fent

A fényerő is nőtt az elődökhöz képest, a beállítható tartomány pedig rendkívül széles. Teljesen minimálisra is le tudjuk csökkenteni a fényességet, ami jól jöhet éjszaka egy sötét szobában, maximum értéknél pedig a verőfényes napsütés sem jelent gondot. Aki pedig nem vacakolna ilyesmivel, az használhatja az automata módot.

galaxy-s6-alul-2

A betekintési szögek tökéletesek, bármilyen irányba is fordítjuk a mobilt, nem torzul a kép és elszíneződés sem tapasztalható. Az oldalsó kijelzőrész teljes mértékben az elülső folytatása, nincs törés a képben, a hajlítás viszont egy kicsit 3D-szerű megjelenítést eredményez, ami baromi jól néz ki.

Hardver

A bemutató előtti hónapokban olyan pletykákat lehetett hallani, hogy a Qualcomm csúcshardvere, a Snapdragon 810 fogja hajtani a készüléket, de a Samsung úgy döntött, hogy kizárólag a saját fejlesztésű Exynos 7420-as chippel vértezi fel a legújabb zászlóshajóit. Most már tisztán látszik, hogy jó döntést hoztak, hiszen az Exynos proci szinte minden területen alázza a Qualcomm üdvöskéjét.

Az Exynos 7420 egy 8 magos, 64 bites chipset, ami négy darab 1.5 GHz-es Cortex-A53-as és négy 2.1 GHz-es Cortex-A57-es processzormagot, valamint egy szintén 8 magból álló Mali-T760MP8 grafikus egységet jelent. Külön kiemelendő, hogy ez az első 14 nm-es gyártástechnológiával rendelkező mobilos chipset, ami gyorsabb működést és alacsonyabb fogyasztást tesz lehetővé a versenytársainál.

Galaxy-S6-edge-Antutu-1

RAM-ból 3 GB került a készülékbe, és ez már DDR4-es, ami gyorsabb és takarékosabb a korábbi DDR3-nál. Az S6 és az S6 edge is háromféle tárhellyel került piacra, van belőlük 32, 64 és 128 GB-os változat. Szerencsére a 16 GB-os modellt már kihagyták, de azzal azért érdemes számolni, hogy a legkisebb, 32 GB-os készülék esetében nem fogunk tudni 25 GB-nál többet felhasználni, mivel a rendszer elég sokat elvesz a tárhelyből. Bővítési lehetőség pedig nincs, ami azért elég sajnálatos, főleg mivel kb. 30 ezer Ft-os felárat jelent az egyel nagyobb verzió. Ami viszont mindenképpen pozitív, hogy UFS 2.0-s háttértárat kapunk, ami rendkívül gyors, fényévekkel lekörözi a microSD kártyák sebességét.

Galaxy-S6-edge-Antutu

Természetesen nem maradhatott ki az AnTuTu teszt, amiből kiderül, hogy bizony egy igazi bestia lett a Galaxy S6 edge (és a S6 is). Nálunk közel 70.000 pontig pörgött a számláló, amivel magasan veri a készülék az összes jelenlegi versenytársát. A Snapdragon 810-zel szerelt telefonok például alig mennek 50.000 pont fölé.

A bivalyerős hardvernek meg sem kottyan a QHD felbontás, és így a rendszer sebessége is kiváló. Nagyon pörög minden, a kamera egy szempillantás alatt elindul, mint ahogy az összes többi alkalmazás, és a böngészés is villámgyors. Játékok terén sincs gond, a legdurvább grafikával rendelkezők is akadás nélkül futnak. Az pedig külön jó, hogy nincsenek melegedési problémák, komolyabb igénybevétel esetén sem emelkedik aggasztó szintre a telefon hőmérséklete.

galaxy-s6-edge-jatek

Adatkapcsolati téren bőven el vagyunk látva minden jóval. A Cat. 6-os LTE modemnek köszönhetően akár 300 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető 4G hálózaton keresztül, bár ez hazánkban egy ideig csak álom marad. A HSPA viszont már elég sok településen elérhető, ez maximálisan 42 Mbps-ot jelent, ami szintén nem olyan rossz. Van kétcsatornás Wifi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, valamint NFC is, amivel igénybe vehető a Samsung Pay fizetési rendszer. A GPS villámgyorsan működik, szinte egy pillanat alatt megtalálja a készülék a tartózkodási helyünket. A micro USB port 2.0-s és támogatja az OTG-t, valamint az MHL 3.0-s TV kimenetet.

Szoftver

A Galaxy S6 és az S6 edge is Android 5.0.2-es szoftverrel érkezik gyárilag, amin a Samsung saját, megújult TouchWiz felülete fut. A gyártó több dolgon is alakított, egyrészt lecsupaszította a rendszert, kidobott néhány fölösleges funkciót, másrészt pedig a nem egyértelmű ikonoknál most már felirat is jelzi, hogy mire valók.

Galaxy-S6-edge-lezart-kepernyo

A feloldóképernyő nagyjából a megszokott, alapértelmezetten ujjhúzással történik a feloldás, de más módot is beállíthatunk (ujjlenyomat, minta, PIN stb.). Lehetőségünk van a kamera és a tárcsázó azonnali elérésére, ráadásul az értesítések is megjelennek itt.

Érdemes külön szót ejteni a megújult ujjlenyomat-olvasóról, ami mérföldekkel jobban működik, mint az S5 vagy a Note 4 esetében. Korábban le kellett húzni az ujjunkat a Home gombon, most viszont már elég csak megérinteni azt, bármilyen irányból. Az azonosítás egy pillanat alatt megtörténik, és szinte 100%-ban sikeres.

Galaxy-S6-edge-home

A főképernyőn megjelenő ikonok mérete állítható, választhatunk 4×4-es, 4×5-ös és 5×5-ös elrendezést. A kezdőképernyőtől balra alapértelmezetten a Flipboard tájékoztatót találjuk, ami egy hírolvasó lenne, de szerintem teljesen fölösleges, érdemesebb ezt kikapcsolni. A felület beállításai a háttéren történő hosszú érintésre hozhatók elő, itt vannak a widgetek, a háttérképek, a témák és az ikonok opciói.

Galaxy-S6-edge-home-beallitasok

A témákról érdemes külön szót ejteni, hiszen ez egy hasznos újítás, amit a TouchWiz nemrég kapott meg. Korábban be kellett érnünk a gyári kinézettel, de most már szinte korlátlanok a lehetőségeink. Alapból három téma érhető el, de a Samsung alkalmazásboltjából több is letölthető.

Galaxy-S6-edge-ertesitesi-sav

A felső sávot lehúzva szokás szerint a gyorskapcsolók és az értesítések jönnek elő, de beállíthatjuk a fényerőt vagy előhozhatjuk az S keresőt is.

A kijelző alatti gombokról érdemes külön szót ejteni, hiszen itt több változás is történt. A Home gomb hosszú megnyomására a Google Asszisztens indul el, gyors dupla kattintás esetén pedig a kamera jön elő kevesebb, mint egy másodperc alatt, ez utóbbi ráadásul lezárt képernyőnél is működik, ami rendkívül hasznos.

Galaxy-S6-edge-appvalto

A bal oldali kapacitív gomb az Alkalmazásváltót hozza elő, ami már az új, Lollipopos elrendezést kapta. Oldalra húzva egyesével is bezárhatók az appok, de akár az összes is eltüntethető egyszerre. Ugyanezen gomb hosszú érintésére az osztott képernyőt támogató alkalmazások bukkannak fel (ez korábban a Vissza gombbal működött).

Galaxy-S6-edge-osztott-kepernyo

Az osztott képernyős mód ugyanúgy működik, mint eddig. Elég sok lehetőséget kapunk, sőt, a futó alkalmazások akár lebegő ablakká, vagy lebegő ikonná is alakíthatók, amikkel sokkal könnyebben tudunk egyszerre több mindent csinálni a mobilon. Egy teljes képernyőn futó appból egyébként úgy csinálhatunk a legegyszerűbben lebegő ablakot, hogy valamelyik felső sarokból átlósan húzzuk le az ujjunkat.

A beállítások menüje nagyjából a szokásos. Legfelül vannak a gyorsbeállítások, lentebb pedig egymás alatt sorakoznak a különböző opciók, természetesen kategorizálva.

Galaxy-S6-edge-beallitasok

Az extrák sora meglehetősen hosszú, érdemes még néhányat kiemelni a teljesség igénye nélkül. Kapunk például privát módot, amivel egyszerűen elrejthetjük a fájljainkat, így bátrabban mások kezébe adhatjuk a mobilt. Az egyszerű üzemmód pedig azok számára lehet hasznos, akik gyengén látnak, vagy csak túl bonyolult nekik a gyári felület.

Galaxy-S6-edge-privat-egyszeru-mod

Jól jöhet még az Intelligens kezelő is, ahonnan több dolgot is elérhetünk. Kezelhetjük például a tárhelyet és a RAM-ot. Ez utóbbiból alapesetben is közel 2 GB-ot foglal le a rendszer, ami azért elég soknak tűnik. Persze nem mintha ez bármilyen gondot is okozna, minden gördülékenyen működik.

Galaxy-S6-edge-intelligens-kezelo

A sportosabb életet élők nagy hasznát vehetik az S Healt által kínált funkcióknak. Az alkalmazással szinte mindent nyomon követhetünk, ami az egészséges életvitelhez szükséges. Lépések, sportolás, alvás, táplálkozás és hasonlók. Kiválóan működik a pulzusmérő és a véroxigén-szint mérő, sokat fejlődtek a hátlapon található érzékelők, és meglehetősen pontos eredményeket kapunk.

Galaxy-S6-edge-s-health-1

Edge képernyő

Eddig csak olyan dolgok kerültek említésre, amik a sima Galaxy S6-ban és az S6 edge-ben is megtalálhatók. Most nézzük azokat az extrákat, amiket csak a hajlított kijelzős modell kínál.

Galaxy-S6-edge-kepernyo-1

Az egyik ilyen funkció a “Világító szélek” nevet viseli, ez annyit jelent, hogy híváskor vagy értesítéskor világít a lehajló kijelzőrész. Ez hasonló funkciót tölt be, mint az értesítési LED, de ugyebár akkor is látszik, ha fejjel lefelé van a mobil. Ráadásul a hátlapi szenzor megérintésével egy előre beállított gyors válaszüzenetet is küldhetünk, ha éppen nem tudjuk felvenni a telefont.

Galaxy-S6-edge-gyors-valasz

A másik hasznos funkció a “Partnerjelzés a széleken”. Ennek révén a fontosabb ismerősök kiemelt helyet kaphatnak a kijelző szélén, ahonnan egy egyszerű ujjhúzással elérhetővé válnak. Minden kiemelt ismerőshöz külön szín tartozik, ez világít akkor is, ha hívásunk vagy értesítésünk van tőlük, így azonnal láthatjuk, hogy ki keresett minket.

galaxy-s6-edge-kapcsolatok

Az “Információfolyam” annyit jelent, hogy a kijelző szélén megjelennek például különböző, általunk beállított forrásból származó hírek, az időjárási adatok, vagy éppen az óra. Ez kikapcsolt kijelzőnél hozható elő, egyszerűen csak gyorsan fel-le kell mozgatni az ujjunkat a panel szélén.

galaxy-s6-edge-ora

Szintén hasznos lehet az “Éjjeli óra” funkció, amivel egy egyszerű óra jelenik meg a kijelző szélén kikapcsolt képernyőnél. Így ha valakinek nincs a szobájában óra, akkor ez a méregdrága telefon megoldja a problémáját, és egész éjszaka tudja majd nézni az időt.

Fontos megemlíteni, hogy ezek a funkciók egyszerre csak az egyik, általunk választott oldalon működnek. A beállításoknál adhatjuk meg, hogy jobb vagy bal oldalon legyen az Edge képernyő.

Kamera

A Galaxy S6 és S6 edge kamerája jelentősen kiáll a hátlapból, amit ugyan sokan nem szeretnek, de azért ez egy kicsit már sejteti, hogy bizony egy komoly képrögzítő egységről van szó.

galaxy-s6-kamera

A 16 megapixeles (5312×2988) IMX240 szenzor a Sony műhelyében készült, ami mindenképpen jó hír, hiszen a japán gyártónak ez az egyik specialitása. A rekesznyílás f/1.9-es, ami azt jelenti, hogy rengeteg fényt képes beengedni az S6 kamerája. Ez főleg gyenge fényviszonyoknál jön jól, de normál körülmények között is érzékelhető a különbség. Szerencsére az optikai képstabilizátor (OIS) sem maradt ki, ami hatékonyan ellensúlyozza a kézremegést, és van egy szimpla LED villanónk is.

Érdemes megemlíteni, hogy felbukkantak olyan S6 és S6 edge készülékek is, amikbe a Samsung saját, ISOCELL kamerája került, de lényeges minőségbeli eltérés nincs, így ezzel nem igazán érdemes foglalkozni.

A fizikai rész tehát maradéktalanul rendben van, de a szoftver is nagyon jó lett. A kamera app például rekord gyorsasággal, 0.7 másodperc alatt elindul, ehhez elég csak duplán megnyomni a Home gombot, akár lezárt képernyőnél is.

Galaxy-S6-edge-kamera-menu

A főbb funkciók, mint például a HDR (már automata módja is van), a vaku és az időzítő mindig kéznél vannak, a beállításoknál pedig további opciókat érhetünk el. Ilyen például az AF követés, ami lehetővé teszi, hogy ha egyszer ráfókuszáltunk valamire, akkor az a készülék mozgatása után is fókuszban maradjon.

Galaxy-S6-edge-kamera-modok

Ejtsünk pár szót a kameramódokról is. Az alapértelmezett beállítás természetesen az Automatikus mód, ami igazából szinte minden helyzetben megállja a helyét, nem érdemes piszkálni. Ha azonban valakinek ez mégsem elég, akkor átválthat Professzionális módra, ami egy rakat újabb beállítási lehetőséget hoz magával. Módosíthatjuk az ISO értéket, a fehéregyensúlyt, vagy éppen a fókuszt, és ez még nem a teljes lista.

Galaxy-S6-edge-kamera-menu-pro-1

Ami viszont sajnos kimaradt, az a záridő beállítása. Ez egy kicsit fájó pont, hiszen néhány tavalyi készülékbe már belekerült ez a funkció (pl. Oppo Find 7), és a nemrég bemutatott LG G4 is tudja.

Az automata és a profi módokon kívül továbbiak is elérhetők: Szelektív fókusz, Panoráma, Lassítás, Gyorsítás és Virtuális felvétel (egy tárgyat rögzít minden oldalról).

Ezek tehát a főbb opciók, még talán annyit érdemes megemlíteni, hogy a képek elkészítése és mentése villámgyors, egy szempillantás alatt végbemegy. Most pedig nézzük az elkészült tesztfotókat!

s6-edge-kamera-1s6-edge-kamera-2s6-edge-kamera-3s6-edge-kamera-4s6-edge-kamera-5s6-edge-kamera-6s6-edge-kamera-7s6-edge-kamera-8s6-edge-kamera-9s6-edge-kamera-10

Teljes méretű képeket és további tesztfotókat itt találsz.

Az előlapi kamera felbontása 5 megapixel, és ez is támogat néhány hasznos extrát. Ilyen például az arcszépítés és a széles önarckép funkció (panoráma szelfi). A legjobb az egészben pedig az, hogy a hátlapi szenzorral is lehet exponálni, elég csak megérinteni a mutatóujjunkkal.

Videót akár UHD felbontásban is rögzíthetünk és többféle lassított mód is rendelkezésre áll: Full HD-ben 60fps a maximum, de 720p-ben 1/4-es és 1/8-os lassításra is lehetőségünk van. A videók minősége egyébként kiváló.

Üzemidő

A Galaxy S6 edge egy karcsú, mindössze 7 mm-es készülék, amiből az következik, hogy kisebb akksi fért bele, mint például az S5-be. Ez egész pontosan egy 2600 mAh-s, házilag nem cserélhető telepet jelent (a sima S6 akksija 2550 mAh-s). A tapasztalatok szerint azért túl nagy aggodalomra nincs okunk, és bár az előd tényleg kicsit jobb üzemidővel rendelkezett, a különbség egyáltalán nem jelentős, hiszen a 14 nm-es Exynos chip és a továbbfejlesztett Super AMOLED panel sem fogyaszt túlságosan sokat.

Átlagos használattal hozható a másfél napos üzemidő, kb. 5 óra kijelzőidővel. Ha folyamatosan böngészünk vagy filmezünk, akkor pedig nagyjából 10 órás működésre számíthatunk egy töltéssel. A Galaxy S6 és S6 edge üzemideje tehát nem rekorder, de azért egész korrektnek mondható.

Töltés szempontjából kiemelkedő képességeket kapunk: 80 perc alatt 100%-ra húzható az akksi a gyári töltőfejjel, ráadásul gyárilag beépítették a mobilba a vezetéknélküli töltési lehetőséget.

Galaxy-S6-edge-akku

Energiatakarékossági opciók is vannak bőven, a sima energiatakarékos mód például csökkenti a fényerőt és lekorlátozza a készülék teljesítményét. Ennél azonban sokkal hatásosabb az ultratakarékos mód. Ha ezt bekapcsoljuk, akkor teljesen átalakul, leegyszerűsödik a felület, csak néhány alap funkció marad elérhető és a színek is eltűnnek a kijelzőről. Ez utóbbival akár alacsony töltöttségnél is több nappal kitolható az üzemidő.

Összegzés

A Galaxy S6 edge-ről először azt hittük, hogy egy újabb koncepciótelefonról van szó, ami arra jó, hogy a Samsung bemutassa legújabb kijelzőtechnológiáját, akárcsak a tavalyi Note Edge esetében. Most azonban már tisztán látszik, hogy a sima S6 mellett az edge változatra is hatalmas a kereslet, és a Samsung gőzerővel dolgozik azon, hogy elegendő mennyiséget tudjuk belőle legyártani. De mégis mi lehet a siker oka? Valószínűleg nem az a pár plusz funkció, amit az oldalsó kijelzőrész kínál, hanem az, hogy egy olyan mobilról van szó, ami az összes jelenleg piacon lévő modellnél menőbb, még az iPhone 6-nál is.

Persze a hajlított kijelzőt leszámítva is kiemelkedő lett a Galaxy S6 edge. A prémium anyaghasználatra már régóta vártunk a Samsungtól, ráadásul a dizájn is jól sikerült. A mobil hardvere a legerősebb a piacon, kamerák terén sem igazán találni jobbat, a TouchWiz felület pedig valóban sokat fejlődött.

galaxy-s6-doboz

Komoly hibái nincsenek a mobilnak, de azért nem is tökéletes. Nézzük, hogy milyen területeken lehet belekötni a Samsung hajlított kijelzős csodájába. Az egyik lényeges hátulütő szerintem, hogy nem túlzottan kényelmes a készülék kézben tartása, ami az elvékonyodó széleknek köszönhető. Nem olyan vészes a dolog, de egy “átlagos” mobil ilyen szempontból valamivel jobb. Amit még érdemes megemlíteni, az a cserélhető akkumulátor és a microSD bővítés hiánya, de ezekkel mondjuk azért együtt lehet élni. Ami kicsit fájó lehet, hogy az üzemidő csökkent az S5-höz képest, bár szerencsére nem jelentősen. A legnagyobb negatívum pedig az ár, hiszen a Galaxy S6 edge ebben is a csúcsot képviseli.

A készüléket az XXLGSM-től kaptuk tesztelésre, az aktuális árakat itt találod.

Hogy tetszik a Samsung legújabb, hajlított kijelzős csúcsmobilja?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid