512 GB-os microSD kártyát mutattak be

1

A Microdia leleplezte a világ első 512 GB-os microSD kártyáját. Eddig a 200 GB-os SanDisc megoldás tartotta a rekordot, de az újdonságra több, mint kétszer annyi adat fér.

Az Xtra Elite névre hallgató memóriakártya tehát a világ legnagyobb kapacitású microSD-je lett. Mielőtt azonban eljátszanál a gondolattal, hogy milyen jó lenne egy ilyen otthonra, elárulom, hogy az újdonság önmagához méltó árcímkét is kapott, nagyjából 1000 dollárba, azaz átszámolva kb. 280 ezer Ft-ba fog kerülni.

A hatalmas kapacitás természetesen mit sem ér, ha lassan megy az írás és az olvasás, de ezzel természetesen nincs gond az Xtra Elite esetében. Az UHS standardnak megfelelően akár 300MB/s sebességet is támogat a kártya, persze csak a megfelelő, SD 4.0-s foglalatban.

512GB-microSD

Az újdonság jövő hónaptól lesz kapható, kíváncsian várjuk, hogy vajon mekkora sikere lesz. Durva belegondolni, hogy akár fél terabájtnyi adat elfér egy körömnyi microSD kártyán, de ilyen áron valószínűleg keveseknek fog kelleni. Az pedig tovább rontja az Xtra Elite esélyeit, hogy az iPhone 6-hoz hasonlóan a Galaxy S6 sem bővíthető, és a potenciális vevők egy része talán pont ezen készülékek tulajdonosaiból kerülne ki.

CNet

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid