5K kijelzős Sony mobil jöhet

0

Friss értesülések szerint a Sony egy olyan okostelefonon dolgozhat, ami 5K felbontású megjelenítővel bír. A készülék a J8220 modellszámot viseli, és előzetesen az Xperia 1R névre hallgat, persze lehet, hogy az Xperia 2-ről van szó, amiről korábban már hallottunk.

Úgy tudni, a telefon külseje nem sokban fog változni az Xperia 1-hez képest, ám most a pletykák és az értesülések egy kisebb, 6,1 hüvelykes megjelenítőről beszélnek, ami így elsőre kicsit furcsának tűnhet. Egy kiszivárgott UAProf dokumentum szerint a felbontás 5040×2160 képpont, a képarány pedig 21:9, akárcsak a mostani zászlóshajó esetében. Összehasonlításként az Xperia 1 képernyője 6,5 colos, viszont “csak” 3840×1644 pixel sorakozik ezen a panelen.

A fejlesztés alatt álló újdonság így 70 százalékkal több képponttal rendelkezne, ami azért nem gyenge, még akkor sem, ha energiatakarékosság okán nem mindig jelenít meg ilyen nagy felbontást az Xperia 1 sem. Amúgy az említett 5K felbontás és a 6,1 colos méret 899 ppi-s képpontsűrűséget eredményezne, ami a készüléket kiválóan alkalmassá tenné virtuális valóság megjelenítésére is. Példának okáért a HTC Vive Pro VR headset csak 615 ppi-s kijelzővel rendelkezik, pedig ez a szerkezet már tényleg a komolyabb VR megoldások közé tartozik. Egy 5K megjelenítő hatalmas minőségbeli előrelépést jelentene, főleg ha a Sony úgy dönt, foglalkozik a virtuális valóság témakörével.

Sony Xperia 1 – a jelenlegi zászlóshajó

Persze egyelőre semmi sem igazolja ezeket a szóbeszédeket, pláne nem a japán gyártó részéről, szóval érdemes némi fenntartással kezelni az itt olvasható infókat. Amúgy más modelleket is fejleszt a Sony, a J8010, a J8210, valamint a J8270 számot viselő mobilokat, bár ezek lehet, hogy ugyanannak a készüléknek az eltérő régiókba szánt verziói. Mennyire adnátok egy 5K felbontású Sony okostelefont?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid