Hatalmasat nőtt a Samsung profitja

0

A Samsung háza táján hatalmas átszervezések zajlanak, ugyanis a dél-koreai óriás pénzügyileg nem teljesített túl jól az elmúlt időszakban. A most megjelent előzetes becslések szerint a harmadik negyedévben visszaállt a világ rendje, ugyanis a vállalat 6.3 milliárd dolláros profitot könyvelhet el, ami közel 80%-os növekedést jelent az előző időszakhoz képest. 

Korábban írtunk a Samsung hatalmas elbocsátási hullámáról, amelyről később ugyan kiderült, hogy még sem lesz olyan nagyszabású, mint ahogy beharangozták, azonban kisebb-nagyobb létszámcsökkentéssel bármikor előállhat a gyártó. Szükség is van erre, ugyanis a nagy vetélytárs Apple folyamatosan bevételi rekordokat döntöget, valamint a feltörekvő kínai mobilgyártók is egyre nagyobb szeletet akarnak a mobilpiac tortájából, ez pedig egyértelműen a Samsung kárára történik.

A reformok azonban működni látszanak, ugyanis az előző negyedévhez képest jelentősen emelkedtek a gyártó bevételei (43.9 milliárd dollárra), és ezzel együtt a nyeresége is (6.3 milliárd dollárra). Azonban aggodalomra adhat okot, hogy a bevétel emelkedését nem a jobb okostelefon-eladási mutatók okozzák. Igaz, a középkategóriában történt egy kisebb javulás az előző időszakhoz képest, azonban az igazán nagy profitot jelentő csúcskészülékek továbbra sem fogynak túl jól. Sokkal inkább az alkatrészek (pl. mobil kijelzők) eladásai, valamint a kedvező valutaárfolyamok állnak a pénzügyi siker hátterében.

Ezek egyébként csak becsült eredmények, ezért kisebb-nagyobb eltérés könnyen előfordulhat majd az itt leírt, illetve a valós bevételek és nyereségek között. Nagy vonalakban azonban stimmelnek a számok, így a márka rajongói örülhetnek, hogy a kedvenc cégük ismét a növekvő pályára lépett.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid