Lassan minden 4. androidos mobilon Lollipop fut

0

Friss információk érkeztek az Android verziók megoszlásáról, mégpedig egyenesen a Google-től, így teljesen hivatalos adatokról beszélhetünk. Nézzük, melyik a legelterjedtebb robotos rendszer jelenleg.

A Lollipopnál régebbi verziók mind vesztettek a népszerűségükből, de még így is kényelmes előnye van az első helyezett KitKat (4.4) rendszernek, mely az androidos eszközök 38,9%-án fut. A második helyen továbbra is a Jelly Bean áll 30,2%-kal, de az előző hónaphoz képest elég jelentős, 1,6%-os csökkenést mutat.

Android táblázat

A Lollipop jelenleg a 3. helyen áll, mely magába foglalja az 5.0-s és az 5.1-es verziókat, így 23,5% a részesedése az androidos piacon, amely 2,5%-os növekedést jelent a múlt havi adatokhoz képest. A már elég réginek mondható Ice Cream Sandwich és Gingerbread verziók 4% alatt vannak, és fokozatosan csökken a részesedésük. A Froyo pedig hamarosan eltűnik a listáról, ugyanis már csak az eszközök 0,2%-án fut ilyen rendszer.

A következő hónapban már talán a Google legújabb rendszere, az Android 6.0 Marshmallow is feltűnik a listán, de legfeljebb csak minimális részesedéssel.

Android

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid