Megérkezett a Samsung Galaxy Active Neo

1

Egy új, kompakt méretű strapatelefont mutatott be a Samsung a napokban. A készülék a Galaxy Active Neo nevet viseli, és egyelőre csak Japánban lesz kapható, de várhatóan kikerül majd a nemzetközi forgalomba is a következő hónapokban.

A hardveres összetevőket tekintve egy középkategóriás mobilról lehet beszélni: 4.5 hüvelykes, 800×480-as felbontású kijelző, négymagos Qualcomm Snapdragon 410-es chipset, valamint 2 GB RAM jellemzi a Galaxy Active Neo-t.

samsung galaxy active neo

Ami a kamerákat illeti, rendelkezésünkre áll egy 8 megapixeles elsődleges apparátus (erős LED villanóval), az előlapon pedig egy 2 megapixeles szenzor segítségével készíthetünk fotókat. A belső tárhely mérete 16 GB, ez ráadásul utólag is bővíthető, az akkumulátor kapacitása pedig 2200 mAh. A felhozatalt Wi-Fi, LTE, Bluetooth 4.1, NFC és Android 5.1 Lollipop rendszer teszi teljessé.

Az “Active” jelző nem véletlenül található meg a telefon nevében, ugyanis az IP68-as szabványnak megfelelően áll ellen az elemeknek. Ez a gyakorlatban por-, és vízállóságot jelent. Ha ez sem lenne elég, MIL-STD-810G katonai szabványt is kapunk, amelynek értelmében meg se kottyan a készüléknek a só, a tengervíz, a por, a pára, az eső, a rázkódás, a napsugárzás, illetve a hősokk. A mobil képes elviselni 2 tonnányi tömeget magán, és azt is túléli, ha másfél méterről betonra ejtik.

A Samsung Galaxy Active Neo egy japán szolgáltató, az NTT DoCoMo kínálatában válik első körben elérhetővé, mégpedig egy átszámítva kb. 150 eurós áron. Ahogy az elején említettük, a globális forgalmazásra igen nagy a valószínűség.

Az újdonság egyébként a Galaxy Xcover 3 kissé felturbózott variánsának tekinthető. Ez utóbbi készüléket nem is olyan régen vettük górcső alá.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid