6 kínai médialejátszó (TV Box) jó áron

4

Nem mindenkinek van otthon okostévéje, szerencsére már szinte fillérekért is vásárolhatunk magunknak egy Androidot futtató TV Boxot, ami a funkciók tekintetében még sokkal jobb is lehet, mint a TV-be épített gyári megoldások.

Most néhány olyan médialejátszót szeretnénk bemutatni, amelyek a népszerű Amlogic S905 chipsetre épülnek. Ez egy négymagos, 2GHz-es processzort jelent Cortex-A53 magokkal és Mali-450 GPU-val. A kifejezetten TV Boxokba szánt hardver könnyedén megbirkózik a 4K tartalmakkal is. További közös tulajdonság, hogy az összes készülék Android 5.1 Lollipopot futtat, ám az egyéb jellemzőket tekintve már vannak különbségek, és az ár is erősen változó.

Nexbox A95X – Ez az egyik legolcsóbb megoldás, 1 GB RAM-ot és 8 GB belső tárhelyet kínál, van hozzá távirányító, és nem hiányoznak az alapvető ki- és bemeneti portok (2xUSB, 1xHDMI, 1xRJ45, 1xSD kártya, 1xAV, 1xDC in).

neobox-a95xneobox-a95x-2

Az ára mindössze 25.7 dollár, azaz kb. 7500 Ft, itt vásárolható meg.

MXQ Plus – Ez hardveresen szinte teljesen megegyezik az előző készülékkel, de van rajta S/PDIF optikai hangkimenet is, USB portból pedig 4 darabot kapunk. Az ára 30 dollár, részletek és vásárlás ezen a linken.

MXQ Plus

MXQ Plus

K1 Plus – Ez a készülék nagyon hasonlít az előzőre, a specifikációkat tekintve kevés lényeges különbséget találunk, inkább csak a kinézet más, illetve az ár. Ez ugyanis már 42 dollárba kerül.

ZIDOO X5 esetében már sokkal jobban adtak a külsőre, kifejezetten jól néz ki, de ez az árán is meglátszik: 60 dollárba kerül (kb. 17 ezer Ft). Részletek és vásárlás itt.

Zidoo X5

Zidoo X5

Q-BOX névre hallgató masina is meglehetősen szépre sikeredett, talán még az előzőnél is dizájnosabb, ráadásul ebbe már 2 GB RAM és 16 GB belső térhely került. Mivel ezért is 60 dollárt kérnek, egy egész jó vételről beszélhetünk. Részletek itt.

q-box

Minix Neo U1 – A legdrágább maradt a végére. A Minix Neo U1-ért 130 dollárt kérnek, ez is 2 GB RAM-mal és 16 GB tárhellyel bír, de többféle csatlakozót kapunk, a kivitel pedig elegáns, valószínűleg egy minőségibb eszközről van szó.

minix-neo-u1-0minix-neo-u1-1

Részletek és vásárlás ezen az oldalon.

Te használsz valamilyen TV-re csatlakoztatható médialejátszót?

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid