600 megapixeles telefonos kamerával készül a Samsung

0

Egy megbízható szivárogtató nemrég arról számolt be, hogy a Samsung brutális, 600 MP-es mobilos kameraszenzoron dolgozik, és az is kiderült, hogy mire lehet majd jó ez a hatalmas felbontás.

Az Ice Universe néven futó illető, aki elég jó kapcsolatokkal rendelkezik, és általában be szoktak jönni a jóslatai, azt írta nemrég Twitteren, hogy a Samsung 600 MP-es szenzorokon dolgozik.

Egy képet is kaptunk a hírhez, aminek köszönhetően számos érdekes információra fény derült. Alapvetően nagyobb zoomra, illetve jobb minőségű 4K vagy 8K videófelvételek készítésére lehet majd jó egy ilyen nagy felbontású szenzor, de persze a normál állóképeknél is sokat javulhat a végeredmény a pixelösszevonás révén.

A legnagyobb probléma a szenzorméret, ehhez felbontáshoz ugyanis hatalmas érzékelő kell. Ha 0,8 µm-es pixelekkel számolunk, akkor 1/0,57 colos lenne egy ilyen szenzor, ami egy telefon hátlapjának durván a 12%-át elfoglalná, arról nem is beszélve, hogy 22 mm-es kitüremkedésre lenne szükség (ez összesen durván 3 cm-es telefon vastagságot jelent a kameránál).

Ezeket a gondokat még meg kell oldani, így nagy valószínűséggel 1-2 éven belül még nem fogunk telefonra szerelt 600 MP-es kamerával találkozni. A Samsung azonban úgy látszik, aktívan dolgozik ezen, tehát előbb-utóbb befuthat a technológia.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid