64 magos processzort mutatott be a Huawei

0

A Huawei bejelentette a 64 CPU maggal ellátott Kunpeng 920-at, ami a vállalat szerint az iparág legnagyobb teljesítményű ARM-alapú processzora.

Az újdonságot természetesen nem okostelefonokba vagy PC-kbe, hanem szerverekbe szánja a Huawei, és a 7 nm-es gyártástechnológia révén nem csak teljesítmény lett jobb a konkurens megoldásoknál, hanem a fogyasztás is alacsonyabb.

A Huawei Kunpeng 920 64 darab 2,6 GHz-es processzormagot állít csatasorba, amihez 8 csatornás DDR4 memória támogatás tartozik. Az új chip a SPECint Benchmark teszten 930 pontot ért el, ami 25%-kal több a versenytársakhoz képest, ráadásul mindez 30%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett valósult meg.

A Kunpeng 920 processzor az új Huawei TaiShan szerver széria három modelljében is elérhető lesz, amelyek alkalmasak big data felhasználásra, osztott tárhelynek, illetve natív ARM alkalmazások futtatására is. Az ilyen szerkezeteknél az egyik legfontosabb szempont, hogy egységnyi fogyasztás mellett milyen teljesítményre képesek, és ebben kiemelkedő lett a kínai gyártó megoldása.

Ezt pedig csak úgy itt hagyom:

Forrás: Huawei

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid