8-ból 1 felhasználó van durván ráfüggve a Facebookra

0

A The Wall Street Journal friss jelentése szerint a Facebook korábban készített egy belsős kutatást, ami arra jutott, hogy minden nyolcadik felhasználónál súlyos függőségi tünetek jelentkeznek.

A lesújtó eredmények szerint nyolcból egy felhasználónál, vagyis a jelenlegi számok alapján durván 362 millió embernél komoly függőségi tüneteket okoz a Facebook. Ezt egy belső vizsgálati egység állapította meg, amit a kutatás után fel is oszlattak még 2019-ben.

A Facebook-függőség nem teljesen úgy működik, mint mondjuk az alkoholfüggőség, de ez is komoly negatív hatásokkal van az emberek életére, az értintettek ugyanis problémákkal küzdhetnek az alvás, a munka és a gyereknevelés területén is.

A függők képtelenek kontrollálni, hogy mennyi időt töltenek el facebookozással, folyamatosan figyelik, hogy érkezett-e új értesítésük, és a hírfolyamukat is nagyon sokszor ellenőrzik. A közösségi oldal használata gyakran az éjszakába nyúlik, ami nehezíti az elalvást.

Egyébként minden közösségi oldal arra hajt, hogy minél több időt töltsenek el velük a felhasználók, és szándékosan alkalmaznak olyan praktikákat, amelyek függőséget alakíthatnak ki. A Facebook különösen jó ezen a téren, és egyelőre úgy látszik, hogy nem is igazán szeretnének tenni a helyzet javítása érdekében.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid