8 darab Kryo maggal érkezhet a Snapdragon 830

0

A Snapdragon 810 problémái után a Qualcomm visszaszerezte a felhasználók és a gyártók bizalmát a sokkal jobban sikerült Snapdragon 820-szal, ami egyre több 2016-os csúcsmobilban bukkan fel. A fejlődés azonban itt nem áll meg, már készül a következő generáció, amiről most érdekes részletek derültek ki.

A Snapdragon 820 (MSM8996) fő ütőkártyája a 4 darab, házon belül fejlesztett Kryo processzormag, amelyek egyenként is igen erősek. Pan Juitang iparági elemző szerint ezek kerülnek majd a Snapdragon 830-ba (MSM8998) is, de megduplázzák a magok számát, azaz újra 8 magos egységet készít majd a Qualcomm. Minden bizonnyal kapunk 4 magasabb órajelű Kryo egységet a teljesítményigényes feladatokra, és négy alacsonyabb órajelűt, amik az energiatakarékos működésért felelnek majd.

qualcomm-snapdragon-810-820

Fejlődhet a gyártástechnológia is, míg a 820-as lapka 14 nm-es csíkszélességgel gördül le a Samsung gyártósorairól, addig a Snapdragon 830 már egy jóval fejlettebb, 10 nm-es eljárással készülhet, ami nagyobb teljesítményt jelent alacsonyabb fogyasztás és kisebb melegedés mellett.

Ezeken kívül még az adatkapcsolatról esett szó, és természetesen ezen a téren sem lesz gond. Az elődben lévő Cat. 12-es LTE modemet egy Cat. 16-os váltja.

A Snapdragon 830 tömeggyártása az év végén indulhat, és nem kizárt, hogy csak jövő év elején érkeznek meg az első ezzel szerelt mobilok. Addig is lesz másik Qualcomm csúcslapka, a Snapdragon 823, ami a 820 emelt órajelű változata. Ez hajthatja majd többek között a Samsung Galaxy Note 6-ot is.

via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid