9 év után visszatér a Messenger a Facebook alkalmazásba

0

Valamikor réges-régen (néhányan talán emlékeznek még) a Facebook appon belül működött az üzenetküldés. Elég nagy felháborodást váltott ki, amikor ezt kivezették 2014-ben, és gyakorlatilag rákényszerítették a felhasználókat a különálló Messenger app telepítésére. Nos, úgy néz ki, ez hamarosan megváltozik, ugyanis már teszteli a Meta a Facebook alkalmazáson belüli csevegési lehetőséget.

Úgy néz ki, hogy 9 év után újra elérhetővé teszik az üzenetküldést a Facebook alkalmazásban. Ezt egy blogbejegyzésben jelentette be a Meta, amelyben többek között az alábbiakat írják:

“Teszteljük, hogy az emberek a Facebook alkalmazáson belül is elérhessék a Messenger postaládájukat, és hamarosan ki is terjesztjük a tesztelést” – írta Tom Alison, a Facebook vezetője. “Végső soron azt szeretnénk, hogy az emberek számára egyszerű és kényelmes legyen a kapcsolatteremtés és a megosztás, akár a Messenger alkalmazásban, akár közvetlenül a Facebookon belül.”

Mindez azt jelenti, hogy a nem szűnik meg a különálló Messenger app, de a funkciók egy része elérhető lesz a fő Facebook alkalmazásban is, és a felhasználókon múlik majd, hogy épp melyiket használják.

A hivatalos bejegyzésben szó esik a vállalat további 2023-as terveiről is. Sokkal nagyobb hangsúlyt kap a mesterséges intelligencia, hamarosan ez fogja ajánlani a tartalmakat a felhasználóknak a hírfolyamban. Nagyobb figyelmet fordítanak továbbá a tartalomgyártókra, különös tekintettel azokra, akik aktívak a Reels-en (a Meta rövid videós platformja), és javulnak majd a bevételszerzési lehetőségek. Ezek mellett azt is próbálja bizonygatni a Meta, hogy a Facebook egyáltalán nem haldoklik, sőt, újabb mérföldkövet értek el, már 2 milliárd aktív felhasználójuk van.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid