Megérkezett a “dinamikus szigettel” szerelt Realme C55

0

Szokták mondani, hogy az Apple lusta innoválni, csak kullog a többiek után, de akkor hogy lehet az, hogy más gyártók meg éppen az almás vállalat termékeit, egyes funkcióit másolják? Előszeretettel veszik át a kevésbé baráti változtatásokat, fülhallgató kimenetet száműznek a telefonokról, töltőt a csomagolásból. Az iPhone 14 Pro modellek dinamikus szigete is hasonló, bár biztosan vannak olyanok, akiknek bejön ez az újítás. Nekik készült a napokban bejelentett Realme C55.

A Realme C55 esetében természetesen nem dinamikus szigetként fut a funkció, ezt a gyártó Mini Capsule néven emlegeti. A lényeg nagyjából ugyanaz, mint az almás készülékek esetében, a kijelzőn lévő előlapi kamera körül mindenféle értesítések jelenhetnek meg, például az alacsony akkumulátor töltöttségről, vagy az elhasznált adat mennyiségéről. Valamikor a későbbiekben a megtett lépéseket és távolságot is mutatni tudja majd, de a bevezetésre még várni kell egy keveset.

A készülék ezt az extrát leszámítva egy korrekt, de némileg átlagos, középkategóriás okostelefon. Kapott például egy 6,72 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 90 Hz-es megjelenítőt, 680 nites maximális fényerővel. Mivel ez egy IPS LCD képernyő, ujjlenyomat-olvasó nem kerülhetett alá, de a biometrikus szenzor nem maradt el, az oldalsó kereten kell majd keresni, bele van építve a bekapcsológombba.

A Realme C55 meghajtásáért MediaTek Helio G88 lapkakészlet felel, amely mellé akár 8 GB RAM és 256 GB háttértár is kerülhet a választott kiszereléstől függően. A tárhelyből természetesen valamennyit magának követel majd a mobil által futtatott Android 13 rendszer, amelyet Realme UI 4.0 interfész egészít ki. Ugyanakkor nem kell aggódni a háttértár mérete miatt, mert az bármikor bővíthető egy micro SD kártya révén, a célra egy akár 1 TB-os kártyát is bevethetünk.

A jellemzők dióhéjban

A Mini Capsule funkció egy 8 megapixeles előlapi kamera körül lép életbe. A mobil hátoldalán 64 megapixeles képrögzítő egység található, amelyet egy igazából említésre sem érdemes mélységérzékelő egészít ki. A telefon hardveres komponensei 5000 mAh kapacitású akkumulátorból nyernek maguknak energiát, amely a Realme C-sorozaton belül elsőként támogatja a 33 wattos vezetékes gyorstöltést.

A további említésre méltó jellemzők közé sorolható a USB-C csatlakozó, a fülhallgató kimenet és a mobilfizetés lehetővé tévő NFC chip. Ezeken kívül van még Dirac-hangolású audio, illetve az sem hangzik rosszul, hogy a mobil a méretes telep ellenére mindössze 7,89 mm vastag.

A Realme C55 szürke és sárgás árnyalatokban lesz kapható, első körben az indonéziai régióban, ahol a 6/128 GB-os kiszerelés helyi pénzből átszámítva 160, a 8/256 GB-os konfiguráció pedig 195 dolláros áron vehető birtokba.

Frissítés: Francis Wong, a Realme európai részlegének vezérigazgatója megerősítette, hogy a készülék Európában is kapható lesz. A forgalmazás kezdetének dátumát és az árat még nem közölte, de vélhetően minden fontosabb részletet nyilvánosságra hoznak a közeljövőben

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid