5G és 120 Hz-es kijelző százezer alatt? Itt a Realme X50m!

0

A Realme az Oppo alatt tevékenykedő brand, ami most újabb felső-középkategóriás 5G modemmel szerelt okostelefonnal rukkolt elő a Realme X50m képében. A készülék prémium lapkát, Android 10 operációs rendszert és 120 Hz-es képfrissítésű kijelzőt kínál az új generációs hálózatok támogatása mellett, mégpedig meglehetősen kedvező áron.

A Realme X50m lelke egy Qualcomm Snapdragon 765G lapkakészlet, amely mellé kiszereléstől függően 6 vagy 8 GB RAM kerülhet, míg a belső tárhely kapacitása minden esetben 128 GB. Az Android 10 operációs rendszerrel, valamint a Realme saját felhasználói felületével felvértezett okostelefon megjelenítője 6,57 hüvelykes, LCD panelre épül, a felbontása Full HD+, a képaránya pedig 20:9.

A már említett 120 Hz-es képfrissítésnek köszönhetően sokkal folyamatosabb a tartalmak megjelenítése, ez nem csak játékok közben hoz látványos változást, hanem már egy szimpla görgetésnél is (pl. böngészés).

A kapszula alakú bevágásban, amit a bal felső sarokban láthattok, két szenzor teljesít szolgálatot, az egyik 16, míg a másik 2 megapixeles, utóbbi a mélységet hivatott érzékelni. Az előlapi szenzor képes akár 120 fps-sel rögzíteni a lassított felvételeket.

A telefon hátoldalán 48 megapixeles elsődleges, 8 megapixeles széles látószögű, 2 megapixeles mélységérzékelő, valamint egy dedikált makrókamera található szintén 2 megapixeles felbontással. A mobil támogatja az NFC-t és a Bluetooth 5.0 szabványt is, oldalára került az ujjlenyomat-olvasó, a belsejében pedig folyadékhűtés dolgozik. Lemaradt viszont róla a hagyományos fülhallgató kimenet, így kénytelenek leszünk valamilyen vezeték nélküli, vagy USB-C csatlakozós megoldással élni, ha zenét szeretnénk hallgatni.

A hardveres felszereltséget egy 4200 mAh kapacitású akkumulátor teszi teljessé, ami 30 wattos gyorstöltéssel is táplálható, ezzel a metódussal 30 perc alatt elérhető a 70 százalékos töltöttség, amennyiben teljesen le volt merülve a készülék.

A Realme X50m kezdő ára átszámolva mindössze 280 dollár (~92.500 Ft), de ez természetesen Kínára vonatkozik, itt jelenik meg elsőként a mobil. A forgalmazás április 29-én kezdődik, nemzetközi értékesítésről egyelőre nincs szó.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid