Ez volt a 10 legnépszerűbb telefon 2020 első felében

0

A legtöbbször csak a mobilgyártók összesített eladási számairól tudunk beszámolni, de az is érdekes lehet, hogy az egyes okostelefon típusokból mennyi fogyott egy adott időszakban. Most szerencsére meg tudjuk mutatni a 2020 első felére vonatkozó top 10-es listát, ami (talán) tartogat pár meglepetést.

Az Apple évente csak pár készüléket ad ki, és ezekből meglehetősen nagy mennyiséget tud értékesíteni, így nem meglepő, hogy több iPhone is szerepel a listán, például az első helyen álló 11-es, amelyből elképesztően sok, 37,7 millió darab fogyott egy félév alatt.

A második a Samsung lett a középkategóriás Galaxy A51-gyel, amiből 11,4 millió darab talált gazdára, a harmadik helyre pedig a Xiaomi népszerű modellje, a Redmi Note 8 került 11 millióval.

A Samsung más készüléke nem tudott felkerülni a toplistára, a Xiaominak azonban 4 mobilja is szerepel a 10 legnépszerűbb között. A Redmi Note 8 után jön a Redmi Note 8 Pro, de sok fogyott a Redmi 8A-ból és a sima Redmi 8-ból is.

A második oszlopban az egy évvel korábbi lista látható, akkor még több Samsung mobil szerepelt, és kevesebb volt a Xiaomi, illetve az Apple készülék.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid