Ennyibe kerülhet majd a Xiaomi első elektromos autója

0

A Xiaomi nemrég nagy bejelentést tett, beszáll az elektromos autók piacára, eleinte azonban szinte semmi konkrét részletet nem árultak el. Szerencsére már többet tudunk, megérkeztek az első érdekesebb infók, mégpedig közvetlenül a vállalat vezetőjétől.

A Xiaomi alapítója és elnöke, Lei Jun a napokban tartott egy online beszélgetést, amely során elárult pár részletet arról, hogy milyen elektromos járművel készülnek.

A Xiaomi első elektromos autója normál szedán kivitelű lesz, vagy pedig SUV, azaz városi terepjáró. Valószínűleg több modellel is készülnek, de az elsők ezeket a termékkategóriákat képviselik majd.

A vállalat első embere az árról is beszélt, az autó a tervek szerint 100.000 és 300.000 jüan között lesz megvásárolható (Kínában), ami átszámolva 4,6 millió, illetve 13,8 millió Ft-ot jelent. Ez egy elég nagy intervallum, de nyilán még nincs meg a pontos ár, és persze sok múlik azon is, hogy milyen verzióban és milyen felszereltséggel kérjük majd. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ha egyszer Európába is eljut majd a Xiaomi elektromos autója, akkor nálunk jelentősen drágább lesz a magasabb adók miatt.

Hogy pontosan mikor debütál a Xiaomi első saját autója, azt egyelőre nem tudni, de jó eséllyel nem mostanában, valószínűleg még éveket kell várnunk rá.

Ezt is nézd meg, sok Xiaomi cuccot leáraztak:

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid