Ezek voltak az LG legnagyobb telefonos újításai az elmúlt 15 évben

0

Az utóbbi években az LG már nem volt egy maghatározó szereplő a mobilpiacon, és sokan talán már nem is emlékeznek rá, hogy mennyi mindent tett le korábban a vállalat az asztalra. Pedig valaha az egyik leginnovatívabb gyártó volt, rengeteg érdekes és hasznos újítást ők vezettek be elsőként. Éppen ezért szomorú a nemrég bejelentett bezárás, amelynek az alkalmából összeszedtük, hogy miket köszönhetünk nekik az elmúlt 15 évben.

A 2006-os LG Prada volt ez első kapacitív érintőkijelzővel felszerelt telefon.

LG Prada

A 2007-es LG KU990 Viewty tudod először lassított videót rögzíteni, egész pontosan 320p-ben vett fel 120 fps-sel (4x-es lassítás).

LG KU990 Viewty

LG BL40 New Chocolate 2009-ben debütált, és ez volt az első mobil 21:9-es képaránnyal, ami akkoriban még igen szokatlan volt.

LG BL40 New Chocolate

A 2011-ben bemutatott LG Optimus 2X két dologban is úttörő volt, ez volt az első kétmagos processzorral szerelt telefon, és Full HD videót is ez tudott felvenni először. Ugyanebben az évben érkezett az LG Optimus 3D is, az első mobil, amin két darab hátlapi kamera volt.

LG Optimus 3D

2012-ben debütált a Nexus 4, ami szintén az LG-nek köszönhető, és amellett, hogy ez volt az első androidos telefon vezeték nélküli Qi töltés támogatással, még a “zászlóshajó-gyilkos” jelzőt is kiérdemelte, hiszen 300 dolláros áron csúcskategóriás hardvert kínált (Snapdragon S4 Pro).

nexus-4-hand

Nexus 4

Az 2013-as LG G Flex egy rettentően innovatív készüléknek számított, hiszen ez volt az első “hajlítható” mobil (csak nagyon kis mértékben hajlott), köszönhetően a flexibilis P-OLED kijelzőjének, de az öngyógyuló hátlap is érdekessé tette.

lg-g-flex-mobil

LG G Flex

Szintén 2013-ban jött ki az LG G2, amely elhozta a dupla koppintásos kijelzőfelélesztést (Knock Knock), amit később több gyártó is átvett.

LG G2

Az LG G3 2014-ben debütált, és ez volt a vállalat legsikeresebb okostelefonja, összesen 10 millió darab fogyott belőle. Nem mellesleg ez volt az első szélesebb körben is kapható mobil QHD felbontású kijelzővel.

LG-G3-1

LG G3

Az LG V szériával valamennyire a Galaxy Note mobiloknak próbált meg konkurenciát állítani a gyártó, és a 2014-es LG V10 lett az első duál kijelzővel szerelt telefon. A normál megjelenítő fölött volt egy kisebb, másodlagos panel is bizonyos funkciók gyors elérésére és a fontosabb információk mutatására.

LG V10

2016-ban az LG G5 nem csak a moduláris kialakításával írta be magát a történelembe, hanem azzal is, hogy itt használtak először ultraszéles látószögű kamerát okostelefonban.

LG G5

A 16 MP-es, 75 fokos látószögű fő kamera mellett egy 8 MP-es, 135 fokos látószögű egység volt a hátlapon.

Az LG G6-nál szerencsére nem vitték tovább a moduláris megoldást, de ez a telefon is úttörő volt, hiszen elsőként kapott 18:9-es kijelzőt, ami később standard lett, sőt, még ennél is hosszúkásabb telefonok váltak általánossá.

LG G6 (fotó: Mashable)

Az LG V40 nem az első telefon volt három hátlapi kamerával, de ez szállította az első valóban “értelmes” tripla kamerás megoldást, ugyanis itt mindhárom egység más-más látószöggel rendelkezett. Volt rajta széles és ultraszéles látószögű, valamint telefotó kamera is. Nem mellesleg a telefon előlapjára is került két szenzor, így ez volt az első készülék, ami összesen 5 darab kamerával bírt.

LG V40 ThinQ

Az LG tehát rengeteg olyan fejlesztést tett le az asztalra az elmúlt 15 évben, amelyek később teljesen általánossá váltak, de a G3 és G4 mobilok után már egyre kevésbé találta meg a saját útját a gyártó, és lemaradt a versenyben. A legutóbbi próbálkozások (LG Velvet és LG Wing) sem értek el áttörő sikert, a fejlesztés alatt álló feltekerhető kijelzős LG Rollable pedig valószínűleg már sosem fog megjelenni a bezárás miatt.

Az LG mobilos részlegének bezárásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat itt találod.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid