Három új modellel debütált az Oppo Reno 6 széria

0

Három vadonatúj készülékkel mutatkozott be az új Oppo Reno sorozat. A készülékek a Reno 6, Reno 6 Pro és Reno 6 Pro+ névre hallgatnak, utóbbi kettő a kamerák és a lapkakészlet kivételével azonos jellemzőket kínálnak. Ismerkedjünk meg az újdonságokkal!

Oppo Reno 6

A készülék képernyője egy teljesen sík, 6,4 colos, AMOLED technológiára épülő panel, amely 90 Hz-es frissítési frekvenciát, valamint Full HD+ felbontást kínál. Az okostelefon burkolata alatt MediaTek Dimensity 900 processzor végzi a számításokat, a RAM lehet 8, de akár 12 GB-os, a háttértár pedig 128 vagy 256 GB-os, attól függően, hogy melyik kiszerelést választjuk.

A mobil hátoldalán 64 megapixeles elsődleges képrögzítő található, kapunk továbbá egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles makró modult. A szelfiőrültek biztosan értékelni fogják az előlapi kamera 32 megapixeles felbontását. A telefon hardveres komponensei egy 4300 mAh kapacitású akkumulátorból nyerik a működéshez szükséges energiát, amely támogatja a 65 wattos gyorstöltést.

Az okostelefon Android 11 operációs rendszert futtat, amit a ColorOS 11.3 felhasználói felület egészít ki. Az Oppo Reno 6 8/128 GB-os kiadása 440, míg a 12/256 GB-os verziója 500 dolláros áron kerül forgalomba, természetesen helyi pénzből átszámítva. Az értékesítés Kínában június 11-én indul, nemzetközi forgalmazásról egyelőre nincs információ.

Oppo Reno 6 Pro és Reno 6 Pro+

Ezek a készülékek szinte teljesen azonos specifikációkkal rendelkeznek, habár a kamerakészletük és a lapkájuk különbözik. A Pro+ hátoldalán az elsődleges képrögzítő egység egy Sony gyártmányú IMX766 modul, 50 megapixeles felbontással. Ez amúgy ugyanaz a szenzor, ami a kínai cég zászlóshajójának, a Find X3 Pro-nak a hátoldalán szolgálatot teljesít. A kamera apparátus részét képezi továbbá egy 16 megapixeles ultraszéles látószögű egység, egy 13 megapixeles telefotó modul 2x optikai zoommal, van még továbbá egy 2 megapixeles makró érzékelő is.

Oppo Reno 6 Pro+

A Reno 6 Pro esetében 64 megapixeles elsődleges modulra esett a választás, amelynek munkáját 8 megapixeles ultraszéles optika, valamint két darab, egyenként 2 megapixeles segédérzékelő támogatja, az egyik mélységet mér, a másik pedig makró fotókat készít.

Oppo Reno 6 Pro

A Pro modellben MediaTek Dimensitiy 1200 lapkakészlet ketyeg, a Pro+ változatban pedig Qualcomm Snapdragon 870 végzi a számításokat. A többi jellemző teljesen azonos, megkapjuk az ívelt kialakítású, 6,55 colos AMOLED képernyőt 90 Hz-es képfrissítéssel, valamint a 4500 mAh kapacitású akkumulátort 65 wattos gyorstöltéssel. A készülékek a kínai gyártó házon belül fejlesztett ColorOS 11.3 rendszerét futtatják, amelynek alapjait Android 11 szolgáltatja.

A Reno 6 Pro 8/128 GB-os kivitelben 549 dollárba kerül helyi pénzből átszámítva, a 12/256 GB-os variáns pedig 595 dollárt kóstál. A Pro+ kiadás 8/128 GB-os változata 627, a 12/256 GB-os iteráció pedig 705 dollárnak megfelelő jüanért lesz kapható. A forgalmazás első körben Kínában veszi kezdetét, az értékesítés június 5-én indul.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid