Monitorként is használható a Lenovo Yoga Pad Pro 13 tabet

0

Korábban már írtunk a Lenovo táblagépéről, ami számos egyéb mellett azért lehet méltó a figyelemre, mert képes külső monitor gyanánt szolgálni egy laptop, vagy mondjuk egy játékkonzol mellé. A készülék most már hivatalos, a neve Yoga Pad Pro 13, és a combos hardveréhez egészen baráti vételár társul.

A készülék hátsó részén van egy akasztó gyanánt is használható rugós állvány, amelynek takarásában két csatlakozó foglal helyet, az egyik egy micro HDMI, a másik pedig egy USB-C port. Előbbi teszi lehetővé más eszközök csatlakoztatását, és azok képének megjelenítését a tablet megjelenítőjén.

A képernyő pedig igencsak jól sikeredett, mivel egy méretes, 13 colos LTPS LCD panelről van szó, amelyen összesen 2160 x 1350 pixel sorakozik. A 16:10 kialakítású kijelző képes megjeleníteni az sRGB színskála teljes spektrumát, ám ezen túlmenően HDR10 és Dolby Vision támogatással is rendelkezik. A képernyő maximális fényereje 400 nit.

A Lenovo Yoga Pad Pro 13 összesen négy hangszórót kínál, amelyeket a JBL hangolt, és összesen 9 watt teljesítményre képesek. A hangrendszer Dolby Atmos támogatással rendelkezik. Habár a táblagép tökéletesen alkalmas arra, hogy egy játékkonzol külső megjelenítője legyen, saját hardvere is kiválóan futtatja a játékokat. A Lenovo Yoga Pad Pro 13 burkolat alatt Qualcomm Snapdragon 870 lapkakészlet végzi a számításokat, amely mellé 8 GB LPDDR5 RAM és 256 GB UFS 3.0 típusú háttértár kerül az összeszerelés során.

A Lenovo táblagépe Android 11 operációs rendszerre alapuló ZUI 12.5 szoftvert futtat. Aki szeretne, külön megvásárolhat egy tollat is a készülékhez, amely képes megkülönböztetni 4096 különböző nyomásszintet. A tablet hardveres komponenseit egy 10 200 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, amely a gyártó szerint 12 órányi videólejátszást biztosít egyetlen feltöltéssel, ha pedig külső képernyőnek használjuk a masinát, akkor nagyjából 8 és fél óra üzemidőre lehet számítani.

Az akkumulátor USB-C 3.1 csatlakozón keresztül nyeri vissza az elvesztett feszültséget, a telep támogatja a Quick Charge 4 gyorstöltési szabványt is. Ami a vezeték nélküli kapcsolatokat illeti, kapunk Wi-Fi 6, illetve Bluetooth 5.2 modulokat egyaránt. A kínai gyártó nem igazán erőltette a képrögzítő egységeket, a táblagép csupán egyetlen kamerával rendelkezik, ez egy 8 megapixeles szenzor az előlapon, amelyhez egy 3D ToF érzékelő tartozik, ez teszi lehetővé a biztonságos arcfelismerést.

Amit még esetleg érdemes tudni, hogy a készülék hátoldala Alcantara bevonatot kapott, a rugós állvány pedig strapabíró rozsdamentes acélból készült, ráadásul 180 fokban forgatható. Habár a Lenovo Yoga Pad Pro egy 13 hüvelykes tablet, a mérlegen mindössze 830 grammot nyom.

A tablet forgalmazása ugyan még nem kezdődött meg, de az előrendelés már él. Egyelőre csupán a kínai vásárlók szerezhetik be a készüléket, akiknek helyi valutáról átszámítva 420 eurót, vagyis megközelítőleg 146 ezer forintot kell a gépért kifizetniük. Nemzetközi értékesítésről egyelőre nincs hír, de nem lennénk meglepődve, ha idővel másutt is kapható lenne a Lenovo Yoga Pad Pro 13.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid