Hordozható monitorként is használható tabletet fejleszt a Lenovo

0

Friss értesülések alapján úgy tudni, hogy a Lenovo egy olyan táblagépen dolgozik, ami hordozható monitorként is működni fog. Egy ilyen eszköz segítségével extra munkafelület adható laptopokhoz, hasznos lehet DeX-szel vagy más asztali felülettel rendelkező mobilokhoz, vagy akár konzolok mellé is jól jöhet.

Egyelőre nem sokat tudni erről a készülékről, de azt a keveset most megosztjuk Veletek! A szóbeszéd szerint a szerkezet a Lenovo Yoga X nevet viselheti, a létezésére bizonyítékokat pedig egy Android fejlesztő, bizonyos Till Kottman (XDA Developers), valamint a már komoly hírnévvel rendelkező Evan Blass talált nemrégiben. Hardveres téren nem feltétlenül lesz egy forradalmi műsorszám a tablet, viszont a források alapján úgy tudni, hogy más eszközökhöz lehet majd használni másodlagos megjelenítőként.

Egészen pontosan a felhasználók képesek lesznek arra, hogy a táblagépre dugják a Nintendo Switch-et, a telefont vagy a PC-t egy micro-HDMI kábel segítségével, és már élvezhetik is a másodlagos képernyő által biztosított előnyöket. Ameddig hordozható monitorként szolgál a táblagép, addig az általa futtatott Android rendszer lezárt állapotban működik a háttérben, ugyanakkor továbbra is a rendszer felületét használnánk a fényerő és a hangerő szabályozására a csatlakoztatás ideje alatt.

Egyelőre nem tudni, hogy mibe fog kerülni ez a szerkezet, és hogy ezen a nem mindennapi, ám rendkívül hasznos extrán kívül milyen hardveres felszereltséget kínál. Könnyen meglehet, főleg egy pocsék árazás mellett, hogy jobban járunk, ha veszünk egy táblagépet és egy hordozható monitort külön-külön. Ugyanakkor, ha sikerül jól belőni az árat, akkor a Lenovo Yoga X kiváló kiegészítő számos eszköz mellé.

Ahogyan az Android Authority munkatársai is rámutatnak, ez egy nagyon klassz funkció, nem bánnánk, ha a későbbiekben natívan beépülne a zöld robotos ökoszisztémába, szóval hajrá Google! Elsőosztályú kihívója lehetne ez a lehetőség az Apple által fejlesztett Sidecar-nak, amellyel a Mac tulajdonosok használhatják másodlagos kijelzőként az iPad-jeiket. Ti tudnátok használni egy ilyen táblagépet? Ha igen, akkor mire?

Forrás: AndroidAuthority Borító: C-Force

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid